Barselona se žalila Uefi zbog sudije Štarka

U saopštenju se navodi da Štark iz Nemačke "nije poštovao pravila igre", a kao primjer naveden je slučaj kada su dvojica igrača Barselone povrijeđeni ležali na travi, a utakmica nije prekinuta
3 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2013. 12:26h

Barselona je saopštila da je danas poslala žalbu Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa) zbog pojedinih sudijskih odluka tokom prve četvrtfinalne utakmice Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom, koja je završena bez pobjednika, 2:2.

U saopštenju se navodi da sudija utakmice Volfgang Štark iz Njemačke "nije poštovao pravila igre", a kao primjer naveden je slučaj kada su dvojica igrača Barselone povrijeđeni ležali na travi, a utakmica nije prekinuta.

"On nije zaustavio utakmicu kada su se defanzivci Barselone Havijer Maskerano i Đordi Alba sudarili i pali na travu. On ih je zatim natjerao da istovremeno napuste igru, pa je Barselona morala da brani korner sa devetoricom igrača", navodi se u saopštenju.

"Svesni smo da sudije griješe i ne mislimo da suđenje nije bilo fer, ali privuklo je pažnju to što sudija, u ovom nivou takmičenja ne zna pravila. To je veoma ozbiljna stvar da bi se dogodila tokom utakmice u Ligi šampiona, zbog čega smo pisali Uefi, kako se to više nikada ne bi ponovilo", dodaje se.

Barselona će u srijedu od 20.45 na Kamp Nou igrati revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.

Bonus video: