Benzema: Uvijek je lijepo kada se pobijedi

"Nije bilo lako, ali najvažnija stvar je da smo svi radili kao ekipa na terenu i moraćemo da nastavimo u istom ritmu. Uvijek je lijepo kada je tako i kada se pobijedi", rekao je Benzema
1 komentar(a)
Karim Benzema, Foto: Beta AP
Karim Benzema, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.04.2013. 22:28h

Karim Benzema, strijelac drugog gola u pobjedi Reala nad Galatasarajem (3:0), u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, kazao je da je cijela ekipa odigrala odličnu utakmicu.

"Nije bilo lako, ali najvažnija stvar je da smo svi radili kao ekipa na terenu i moraćemo da nastavimo u istom ritmu. Uvijek je lijepo kada je tako i kada se pobijedi", rekao je Benzema.

Revanš meč četvrtfinala između Galatasaraja i Reala igra se 9. aprila u Istanbulu.

Trener Žoze Murinjo je, međutim, vidio mnogo nevjerovatnih stvari i da zbog toga njegova ekipa mora da bude oprezna pred revanš u Istanbulu.

"Ako budemo dali gol u Istanbulu oni će morati da postignu pet. Ali, u fudbalu sam vidio toliko nevjerovatnih stvari tako da ništa ne može da me iznenadi. Istanbul je veoma teško mjesto za igru, oni će se boriti veoma jako protiv nas", rekao je Murinjo.

On je dodao da je znao da Galatasaraj ima fantastičan napad, ali da je njegov tim bio odličan u odbrani.

"Sa moje tačke gledišta bolje smo se branili nego što smo napadali. Mogli smo da postignemo još koji gol, ali su nam neke prilike propale", kazao je trener Reala.

Revanš utakmica ove dvije ekipe igraće se u utorak, 9. aprila u Istanbulu.

Bonus video: