Posjeta iz Gibraltara

Čelnici FS Gibraltara posjetili su juče Podgoricu i razgovarali sa vrhom Fudbalskog saveza Crne Gore, sa ciljem upoznavanja i uspostavljanja prijateljske i profesionalne komunikacije
1 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2013. 20:28h

Čelnici Fudbalskog saveza Gibraltara posjetili su danas Podgoricu i razgovarali sa vrhom Fudbalskog saveza Crne Gore, sa ciljem upoznavanja i uspostavljanja prijateljske i profesionalne komunikacije, saopštio je FSCG.

Gibraltar je prošle godine dobio status privremenog člana Uefe, a priliku da stekne zvanje punopravnog imaće na narednom kongresu Evropske fudbalske asocijacije koji će se krajem maja održati u Engleskoj.

Prijem u Uefu bi bio veliki korak naprijed za ovaj savez u cilju prijema u Svjetsku fudbalsku asocijaciju (FIFA).

"Drago nam je što smo ugostili predstavnike Fudbalskog saveza Gibraltara, koji trenutno aplicira za članstvo u Fifi i Uefi. Vjerujemo da će delegati Uefa Kongresa, koji se 25. maja održava u Londonu, ispoštovati odluku Arbitražnog suda za sport (CAS) u Lozani i da će Gibraltar postati 54. član evropske fudbalske porodice. Naročito smo ponosni što je upravo naša futsal reprezentacija bila prvi protivnik ove zemlje u zvaničnim utakmicama pod okriljem Evropske fudbalske asocijacije", rekao je Momir Đurđevac, generalni sekretar FSCG.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i generalni sekretar Đurđevac ugostili su tročlanu delegaciju iz Gibraltara koju su činili predsjednik Geret Latin, generalni sekretar Ričard Mening i oficir za medije Denis Bejso.

"Cilj naše posjete je da se upoznamo i uspostavimo prijateljski odnos sa svim članovima Uefine porodice. Prije Crne Gore već smo posjetili osam zemalja, a narednih dana planiramo posjetu Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Želja nam je bila da predsjednika Savićevića i generalnog sekretara Đurđevca upoznamo sa našom zemljom, stukturom fudbala u njoj i sistemom takmičenja koji sprovodimo. Želimo da zahvalimo vrhu FSCG što nas je ugostio na ovaj način i nadamo se da će ovo biti samo početak lijepe saradnje. Želja nam je da ponovo dođemo u Crnu Goru, bilo bi divno kada bi naš nacionalni tim igrao ovdje", rekao je Geret Latin, predsjednik FS Gibraltara.

Bonus video: