Bez pobjednika u prvim mečevima polufinala Kupa

Branilac trofeja, Čelik, igrao je danas u Radanovićima protiv Grblja 0:0, a pobjednika nije bilo ni u duelu Mladosti i Budućnosti, koji su u na Starom aerodromu igrali 1:1
0 komentar(a)
Orahovac, Foto: Vesko Belojević
Orahovac, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.04.2013. 16:31h

Branilac trofeja, nikšićki Čelik, igrao je danas u Radanovićima protiv Grblja 0:0, u prvoj utakmici polufinala Kupa Crne Gore u fudbalu.

Pobjednika nije bilo ni u duelu Mladosti i Budućnosti, koji su u na Starom aerodromu igrali 1:1.

Mladost je povela golom Danila Tomića u 11. minutu. Izjednačio je i postavio konačan rezultat Admir Adrović u 23. minutu.

Revanši će odlučiti finaliste Kupa Crne Gore u fudbalu, nakon dva remija u prvim mečevima polufinala.

Mladost i Budućnost odigrali su 1:1 na Starom aerodromu, dok u duelu Grblja i Čelika u Radanovićima nije bilo golova.

Finalu je najbliža Budućnost, koja nije izgubila, a postigla je gol u gostima. Drugi najveći kandidat za finale je Čelik, ali će odgovor dati uzvratne utakmice, koje se igraju 17. aprila. Finale je pod Goricom, 22. maja.

Budućnost „preživjela” gradski derbi

Mladost je imala više od igre od Budućnosti, u sadržajnom gradskom derbiju, u kojem je prštalo na obje strane, naročito u prvom poluvremenu.

Tomić je već u 12. minutu lijepim polulobom pogodio sa ivice šesnaesterca, nakon akcije Kneževića, i doveo domaćina u vođstvo. Budućnost je uzvratila preko Adrovića koji je u 15. minutu promašio zicer (odbranio Marčelja) a u 23. perfektno plasirao loptu u mrežu, nakon kontre i povratnog pasa Nikača.

Mladost, koja je prije gola Budućnosti mogla da pogodi i drugi put (volej Orahovca odbranio Ljuljanović) imala je nakon izjednačenja dvije velike šanse da opet povede. Knežević je u 28. minutu glavom pogodio prečku, a onda zbog povrede ustupio mjesto Božu Markoviću, koji u 32. nije pogodio iz izgledne pozicije (odbrana Ljuljanovića).

Nije baš sve bilo u znaku Mladosti. Postava trenera Budućnosti Radislava Dragićevića sa tri napadača neminovno je proizvodila opasnosti i na drugoj strani. Adrović je u 37. minutu bio u dobroj poziciji, dobro je i šutirao, ali je lopta prohujala pored stative.

"Bilo je bitno da odreagujemonakon teškog poraza od Lovćena. Momci su imali pravi pristup i odigrali dobro. Imali smo puno šansi, šteta što smo realizovali samo jednu. Sve je otvoreno, imamo nadu da možemo u finale", rekao je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

Ritam je malo opao u nastavku, što je bilo očekivano, nakon žestoke razmjene vatre u prvom dijelu. Igrači Budućnosti, Flavio i Tomković, dva puta su u finišu spašavali sa gol linije, nakon pokušaja Mitrovića i Šćepanovića.

Uzvratio je Flavio, čiji je projektil sa 25 metara tri minuta prije kraja završio na prečki...

"Težak teren nas je izmorio, a nastupili smo bez nekoliko važnih igrača. Zadovoljni smo na kraju, sve je u našim rukama", kazao je Goran Perišić, pomoćni trener Budućnosti.

„Metalurzi” se odbranili u Grblju

Ni u trećem pokušaju ove sezone Čelik nije postigao gol protiv Grblja, ali će jučerašnji remi u Radanovićima dobro doći “metalurzima” uoči revanš utakmice koja se igra za 14 dana u Nikšiću.

Tvrdu utakmicu obilježila je terenska inicijativa Grblja, ali bez puno šansi za gol. Poluprilike su imali Merdović u 1. i 63, kao i Ašćerić u 73. minutu, ali je Banović sačuvao svoju mrežu.

"Bili smo bolji makar za jedan gol, šteta ga što nismo dali. Ipak, igra koju smo prikazali daje nam nadu da ćemo u revanšu postići istorijski uspjeh i plasirati se u finale", rekao je trener Grblja Aleksandar Nedović.

Čelik je bio najbliži golu u 25. minutu, kada je Račić zamalo promašio iz daljine.

"Odluka će pasti u Nikšiću, kao što sam i najavio prije ove utakmice. Nadam se da ćemo opet sačuvati svoju mrežu, ali i dati gol", rekao je trener Čelika Slavoljub Bubanja.

“Metalurzi” brane trofej u Kupu, osvojen prošle sezone.

Mladost - Budućnost 1:1

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar) i Marko Stanković (Cetinje). Strijelci: Tomić u 12. minutu za Mladost, Adrović u 23. minutu za Budućnost. Žuti karton: Kažić (Budućnost).

Mladost: Marčelja 7, Tatar 6,5 (Mitrović), Šofranac 6,5, Kašćelan 6,5, Vuković 6,5, Mandić 6,5, Sanković 6,5, Tomić 7, Orahovac 7, Šćepanović 6,5, Knežević - (Marković 6).

Budućnost: Ljuljanović 7, Kamberović 6, Kopitović 6, Peković 6,5, Tomković 6,5, N.Vukčević 6, Flavio 7, M.Vukčević 6 (Raspopović), Nikač 6,5 (Kažić), Radonjić 6 (Mugoša), Adrović 7.

Grbalj - Čelik 0:0

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 300. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Jovica Tatar (Podgorica). Žuti kartoni: Ašćerić (Grbalj), Đikanović, Kolev, Račić, Ivanović (Čelik).

Grbalj: Radulović -, Luković 6,5, I. Bogdanović 6,5, Ragipović 6,5, Glavan 6,5, Radusinović 7, Milojko 6,5, Janković 6 (Pepić), Ašćerić 6, Đalac 6, Merdović 6 (Međedović 5).

Čelik: Banović 7, Jovović 6,5, Bulatović 6,5, Đikanović 7, Radović 6,5, Adrović 6, Kolev 6, Bulajić 6,5, Ristić 6 (Zorić), Račić 6, Ivanović 6.

Bonus video: