Nejmar i sebe prevazišao: Valjao se i "previjao od bolova", pa nastavio s igrom

Nejmar je u 70. minutu meča pri rezultatu 1:0 za Brazil izašao sa loptom van terena, a u želji da što prije vrati loptu u igru reprezentativac Meksika Migel Lajun ga je slučajno nagazio
52 pregleda 3 komentar(a)
Nejmar, Foto: Printscreen
Nejmar, Foto: Printscreen
Ažurirano: 02.07.2018. 16:28h

Fudbaler reprezentacije Brazila je tokom drugog poluvremena četvrtfinalnog meča Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Meksika bio u centru pažnje, ali zbog stvari koja nema veze sa fudbalskim majstorijama koje on posjeduje.

Nejmar je u 70. minutu meča pri rezultatu 1:0 za Brazil izašao sa loptom van terena, a u želji da što prije vrati loptu u igru reprezentativac Meksika Migel Lajun ga je slučajno nagazio.

Brazilac se uhvatio za nogu i nekoliko minuta valjao po terenu, a po njegovom izrazu lica se činilo da je teže povrijeđen.

Ljekari su mu ukazivali pomoć i nakon toga se vratio u igru.

Komentarišući ovu situaciju, bivši engleski reprezentativac Geri Lineker je na Tviteru napisao da "Nejmar ima najniži prag bola od svih igrača na Svjetskom prvenstvu od kada je uvedena opta statistika".

Brazil je na kraju slavio sa 2:0 i plasirao se u četvrtfinale, a upravo je Nejmar asistirao strijelcu drugog gola Robertu Firminu.

Nejmar je slično uradio i 27. juna u u meču grupne faze protiv Srbije kada ga je nepropisno zaustavio srpski reprezentativac Adem Ljajić. Prilikom pada Nejmar se tada nekoliko puta prevrnuo, pa je izgledalo da je teže povrijeđen. Ipak, ubrzo je ustao i nastavio sa igrom. Ljajić je za taj start dobio žuti karton.

Bonus video: