Velika prednost Bajerna, remi Barse u Parizu

Bavarski velikan pobijedio Juventus sa 2:0, dok je PSŽ u posljednjim sekundama obezbijedio neriješen ishod u duelu sa Kataloncima
56 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2013. 21:12h

Bajern je jednom nogom u polufinalu, a Barselona će u Kataloniji morati da dokaže da je bolja od Pari Sen Žermena - Bavarci su pobijedili Juventus sa velikih 2:0, dok je Barsa ostala bez pobjede (2:2) u posljednjim sekundama susreta na "Parku prinčeva" kada je Blez Matuidi savladao loše postavljenog Viktora Valdesa.

Juve je previše veliki da bi prošao kao Hamburger u subotu na „Alijanc areni”, ali izgleda da ga je ta partija sastava Jupa Hajnkesa toliko impresionirala da nije znao na koji način da se suprotstavi lideru njemačkog prvenstva.

Bavarski zalet

Bavarci su već poslije 25 sekundi došli do prednosti protiv „stare dame” kada je David Alaba sa više od 25 metara matirao nesigurnog Đanluiđija Bufona (lopta zakačila Artura Vidala) i to je bio loš znak za Italijane.

Odjednom se raspala sva (defanzivna) koncepcija Antonija Kontea, Juventus je morao, pa i na silu, da ide naprijed...

I krenuo je, Andrea Pirlo i drugovi su počeli da igraju, ali je snaga Bajerna u svakom trenutku dolazila do izražaja. Pogotovo kada je u igru šao Arjen Roben umjesto povrijeđenog Tonija Krosa. Holanđanin je do poluvremena imao dvije velike šanse - jednu je uhvatio Bufon, druga je prošla pored stative.

Kiks Bufona, potpis Milera

U nastavku, Bufon je opet bio tragičar - legendarni golman je loše odbio šut Luiza Gustava, Mario Mandžukić je prihvatio loptu i proslijedio je do usamljenog Tomasa Milera i najveći okršaj u četvrtfinalu je bio gotov. Makar za prvih 90 minuta...

"Ne bih rekao da je ovaj dvomeč gotov, iako zaista imamo dobru prednost. Uticali smo na igru Juventusa, stvorili mu probleme na svakom dijelu terena, na kraju smo mogli da damo još koji gol. Idemo dalje, moramo da ponovimo ovakvu partiju ako hoćemo u polufinale", rekao je kapiten Bajerna Filip Lam.

Nakon drugog gola u igru je ušao i Mirko Vučinić. Potom je šampion Italije makar krenuo naprijed i stvorio najbolju šansu za gol, ali je Manuel Nojer bio budan i odbranio je šut Vidala.

Juve u revanšu neće imati dva standardna prvotimca - zbog žutih kartona će duel propustiti Vidal i Štefan Lihtštajner.

"Bajern prejak za Juve", kritički nastrojen je bio torinski "Tutosport".

"Sve čestitke Bajernu na fantastičnoj igri. Pokazao je kako se igra u ovoj fazi takmičenja", kazao je razočarani Konte.

I Bufon je skinuo kapu Bavarcima.

"Bili su bolji, nemamo za čim da žalimo, jer je protivnik zaslužio pobjedu. U revanšu moramo da budemo mnogo bolji ako želimo da idemo dalje", jasan je Bufon.

Strah u Barsi: Remi u Parizu i povreda Lionela Mesija

Barsa je dva puta vodila u Parizu (strijelci Lionel Mesi i Ćavi iz penala), ali su „sveci” sačuvali nadu za revanš.

Zlatan Ibrahimović se upisao za 1:1 (istina, iz velikog ofsajda), a kada su svi mislili da je kraj Šveđanin je izdržao vazdušni duel, asistirao Matuidiju koji je sa ivice kaznennog prostora postavio konačan rezultat.

"Srećni smo što smo pokazali da možemo da se nosimo sa najboljom ekipom na planeti. Ovaj rezultat je dobar, ali znamo da nas čeka pakao na "Nou Kampu". Ipak, sada treba da uživamo i da se polako okrenemo revanšu", istakao je Matuidi.

Tiražni "L'Ekip" je bio pomalo iznenađen remijem, pa je napisao:

"PSŽ sada može da vjeruje u čudo".

Mnogo više od remija Barsu treba da brine povreda Mesija koji je zamijenjen na poluvremenu zbog povrede butnog mišića i danas će se znati koliko je povreda ozbiljna.

Po prvim prognozama, Argentinac bi mogao da bude van terena i do tri sedmice.

"Bez obzira na sve, znali smo da će se dvomeč odlučivati u revanšu. Ovaj remi je možda dobar, možda i nije ako se zna da smo imali pobjedu u džepu. Ipak, moramo da budemo spremni na sve, ali je najvažnije da se mi pitamo", rekao je Dani Alveš, asistent kod pogotka Mesija.

BAJERN - JUVENTUS 2:0

Minhen - Stadion "Alijanc arena". Sudija: Mark Klatenburg (Engleska). Strijelci: Alaba u 1, Miler u 63. minutu. Žuti kartoni: Mandžukić, Luiz Gustavo (Bajern), Kjelini, Vidal, Lihtštajner (Juventus).

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Van Bujten, Dante, Alaba - Luiz Gustavo, Švajnštajger - Miler, Kros (Roben), Riberi (Šaćiri) - Mandžukić (Gomes).

Juventus (3-1-4-2): Bufon - Barzalji, Kjelini, Bonući - Pirlo - Lihtšajner, Vidal, Markizio, Peluzo (Pogba) - Matri (Vučinić), Kvaljarela (Đovinko).

PSŽ - BARSELONA 2:2

Pariz - Stadion "Park prinčeva". Sudija: Volfgang Štark (Njemačka). Strijelci: Ibrahimović u 79. i Matuidi u 90+3. za PSŽ, Mesi u 38. i Ćavi (penal) u 89. minutu za Barselonu).

PSŽ (4-4-2): Sirigu - Žale, Aleks, Tijago Silva, Maksvel - Lukaš Moura, Bekam (Verati), Matuidi, Pastore - Ibrahimović, Laveci (Menez).

Barselona (4-3-3): Valdes - Daniel Alveš, Pike, Maskerano (Bartra), Alba - Ćavi, Buskets, Inijesta - Sančes, Mesi (Fabregas), Vilja (Teljo).

Galerija

Bonus video: