Dvije karte za finale

"Uvjeren sam da danas neće pasti odluka koja ekipa ide dalje. Naš krajnji cilj je finalni meč pod Goricom", istakao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika
0 komentar(a)
Mladost-Budućnost, Foto: Savo Prelević
Mladost-Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.04.2013. 08:28h

Gradski rivali Mladost i Budućnost, te prošlogodišnji osvajač trofeja Čelik i Grbalj, sudariće se u polufinalu Kupa Crna Gore. Obje utakmice igraju se danas u 15.30 časova.

Revanši su 17. aprila, dok je finalna predstava na programu 22. maja na stadionu pod Goricom.

Dragićević: Biće neizvjesno

Mladost je domaćin Budućnosti u prvom meču, koji se igra na Starom aerodromu. "Plavi" su favoriti, ne samo zbog veličine kluba i tradicije već i zbog trenutne forme - izabranici Radislava Dragićevića su u seriji od tri pobjede u prvenstvu, a nisu izgubili još od oktobra prošle godine.

"Izgradili smo dobru atmosferu u timu, to nas gura naprijed. Počela je da funkcioniše igra, a u posljednja tri kola prati nas i rezultat. Zato mislim da smo zaslužili sreću koju smo imali u subotu u Bijelom Polju, da u posljednjem minutu damo gol. Idemo korak po korak, svaki meč do kraja je podjednako važan, i u prvenstvu i u Kupu. Svaki put je protiv Mladosti bilo neizvjesno, tako će biti i danas. Zato ne očekujem da će polufinale biti riješeno u prvom meču",kaže Dragićević, koji ne može da računa na povrijeđene Radunovića i Kalezića, kao i na još uvijek nedovoljno oporavljenog Golubovića.

Forma šampiona je sušta suprotnost od forme izabranika Miodraga Vukotića, koji, iako silno pojačani, još nisu zabilježili pobjedu u šest proljećnih kola.

"Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika, ali ćemo pokušati da ga iznenadimo. Utakmica dolazi u nepovoljnom trenutku, psihološki posebno, nakon teškog poraza od Lovćena. Ipak, moramo dalje, imamo volju", riječi su nekadašnjeg igrača Budućnosti Sanibala Orahovca.

Čelik ne da trofej

Još veća neizvjesnost očekuje se u sudaru Grblja i Čelika, danas u Radanovićima. Ekipa Aleksandra Nedovića želi da trasira put ka prvom finalu u istoriji, a "metalurzi" da ponove prošlogodišnji uspjeh, kada su kao drugoligaši osvojili trofej.

"Blagu prednost dajem Čeliku, koji je favorit kao aktuelni osvajač Kupa, ali mi želimo da pokažemo da nismo slučajno peti na tabeli, te da nismo slučajno u polufinalu Kupa. Spremni smo za izazov, očekujemo pravu utakmicu. Vjerujemo da ćemo imati rezultatsku prednost pred revanš", kaže Luka Merdović, napadač Grblja.

Čelik je izgubio dva posljednja meča u prvenstvu, dok je Grbalj slavio u subotu protiv Mogrena u Budvi, uz niz od tri susreta bez poraza. Da li će ove mini-serije značiti išta u današnjem duelu, ostaje da se vidi.

"Grbalj nam ne leži, to je tim koji nas je dva puta savladao ove sezone. Znaju da igraju na rezultat, a u ovakvim mečevima to je najbitnije. Ipak, ne bih se previše bavio protivnikom. Dosta toga zavisi od nas. Uvjeren sam da danas neće pasti odluka koja ekipa ide dalje. Naš krajnji cilj je finalni meč pod Goricom", istakao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Bonus video: