Rafal zaboravljenog Pizara i ples Bajerna

Najefikasniji stranac u istoriji njemačkog fudbala je ove sezone odigrao tačno 708 minuta, ali mu je i to bilo dovoljno da do sada 10 puta pogodi mrežu rivala
0 komentar(a)
Pizaro, Foto: Beta/AP
Pizaro, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.04.2013. 11:57h

Bajern je ove sezone mogao i bez golova Klaudija Pizara, ali je Peruanac u svakom trenutku koji je proveo na terenu pokazao da bavarski klub nije pogriješio što ga je vratio u Minhen.

Najefikasniji stranac u istoriji njemačkog fudbala je ove sezone odigrao tačno 708 minuta, ali mu je i to bilo dovoljno da do sada 10 puta pogodi mrežu rivala.

Od tih deset pogodaka Pizaro je čak četiri postigao protiv Hamburgera u goleadi od 9:2 na „Alijanc areni”, a čudesnu partiju je krunisao i sa dvije asistencije.

Pizaro, koji u oktobru puni 35 godina, pogađao je ove sezone i protiv Lila u Ligi šampiona (het-trik), kao i u duelima u Kupu protiv Kajzerslauterna (dva puta) i jednom u duelu sa Regensburgom.

GOLMANI

Čeh (Čelzi) - njegova odbrana kada je sa tri metra uhvatio zicer Ćićaritu Ernandesu odvela je Čelzi u polufinale FA kupa.

Kurći (Bolonja) - Bolonji je svaki bod u gostima ravan pobjedi. Nekadašnji čuvar mreže Rome se pobrinuo za remi na „Friuliju”.

Dijego Lopes (Real Madrid) - „ako Lopes ovako nastavi ne mogu da garantujem Kasiljasu da će se brzo vratiti na gol”, rekao je Žoze Murinjo nakon još jedne velike predstave svog golmana, ovog puta u Vigu.

ODBRANA

Vertongen (Totenhem) - uz Gareta Bejla Belgijanac je ubjedljivo najstandardniji igrač u sastavu tima Andrea Viljaš-Boaša.

Van der Vil (PSŽ) - igrama u Parizu makar podsjeća na onog fudbalera koji je na Mundijalu 2010. bio jedno od otkrovenja.

Aronika (Palermo) - rijetki su mečevi u kojima Sicilijanci ne prime gol. Protiv Rome je, međutim, bio dan defanzivaca „ružičastih” koji su otvorili vrata velike pobjede.

SREDINA

Roben (Bajern) - konačno su zvižduke zamijenili aplauzi - navijači Bajerna opet vjeruju Holanđaninu. Roben je učestvovao sa dva pogotka i asistencijom u spektakularnom trijumfu protiv HSV-a.

Montolivo (Milan) - Mario Baloteli nije dao gol, ali jeste Montolivo i to je bilo dovoljno za nova tri boda „rosonera” protiv Kjeva.

Džemaili (Napoli) - Švajcarac albanskog porijekla (rođen u Tetovu) nije mogao da izabere bolji trenutak da bljesne. Džemaili je prvim het-trikom u karijeri držao Napoli u igri u Torinu, sve dok se nije probudio Edinson Kavani i završio priču na „Komunaleu”.

Rodri (Saragosa) - Španci posebno obrate pažnju na igrača koji sruši velikana. Rodri je zakinuo Real za dva boda na „La Romaredi”...

Oubina (Selta) - ... dok je Oubina pokvario računicu Barseloni.

Mata (Čelzi) - preležao je prehladu, a onda izašao na teren protiv Mančester junajteda i asistirao kod jedinog gola u revanšu četvrtfinala FA kupa.

Džerard (Liverpul) - donio je pobjedu protiv Aston Vile i došao do sedme pozicije na vječnoj listi strijelaca Liverpula. Istinska legenda „redsa”, neponovljivi Stivi Dži...

NAPAD

Pizaro (Bajern) - u Bajernu ove sezone ne postoji slaba karika, pa ni Pizaro, ubjedljivo najstariji član ekipe i tek treća opcija u napadu Jupa Hajnkesa.

Matri (Juventus) - taman kada se činilo da Inter zna način da dođe do pobjede nad Juventusom uslijedila je vrhunska reakcija Matrija i gol za 2:1.

Žervinjo (Arsenal) - Arsen Venger je valjda shvatio da su mu njegova brzina i prodornost neophodne u finišu sezone. Gol i dvije asistencije protiv Redinga govore za napadača iz Obale Slonovače.

Kavani (Napoli) - skrivio je penal za 2:2, a onda iz bijesa riješio meč pogocima iz slobodnog udarca i glavom. Matador se u velikom stilu vratio golovima.

Gameiro (PSŽ) - Monpelje je pao u Parizu i čini se samo predao šampionsku krunu „svecima”.

Miraljas (Everton) - Evropa čeka „karamele”. Nakon svega što je Everton pokazao ove sezone čini se da Liga Evrope ne može da im izmakne.

Ba (Čelzi) - „majstor improvizacije”, kako ga zovu na Ostrvu, po ko zna koji put u karijeri je izmislio gol. Ovaj je bio pobjedonosni i „plavci” putuju na „Vembli”.

Bonus video: