Hajnkes: Noćima ne spavam; Konte: Autsajderi smo

"Gledao sam snimke mečeva Juvea dan i noć, gotovo nisam spavao", rekao je trener Bajerna Jup Hajnkes uoči večerašnjeg obračuna sa italijanskim šampionom
8 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2013. 08:55h

Juventus se nakon godina patnje približio vrhu evropskog fudbala, a poslije dvomeča sa Bajernom biće jasno može li ovaj sastav Antonija Kontea da ide do kraja u Ligi šampiona.

Protivnik je u ovom trenutku svakako velikan, ali je malo ko u Torinu nakon žrijeba za četvrtfinale bio nezadovoljan, jer je ispunjena želja - rival nije ni Barselona ni Real Madrid.

Bajern i Juve u derbi ulaze u trenutku kada su praktično završili priču u prvenstvima (oba rivala su lideri i imaju dvocifrenu razliku) i nakon velikih pobjeda za vikend - Bavarci su razbili Hamburger sa 9:2, dok je torinski klub bio bolji od Intera u derbiju Italije...

Barselona je veliki favorit u duelu sa Pari Sen Žermenom, ali su Katalonci protiv Milana naučili lekciju i ne žele da „trče” u izjavama.

Hajnkes: Zbog Juvea noćima ne spavam

Bajern vjerovatno zna podatak da je Juve do sada pet puta igrao u četvrtfinalu nekog evropskog takmičenja s njemačkim ekipama i svaki put je prošao. Zato je i razumljiva izjava Jupa Hajnkesa da je do detalja „čitao” igru današnjeg protivnika.

"Gledao sam snimke mečeva Juvea dan i noć, gotovo nisam spavao. Volim način na koji Juventus igra, nije to klasični italijanski stil. Ipak, naš rival ima i slabosti i znamo kako da ih koristimo", rekao je trener Hajnkes, koji je potom upitan koje su slabosti Juvea.

"Ne mislite valjda da ću vam ih reći na konferenciji?", zapitao se trener Bavaraca.

Hajnkes i Konte imaju zajedničku istoriju - ovaj prvi je bio trener Reala te 1998. godine kada je Predrag Mijatović riješio finale Lige šampiona protiv Juvea, a sadašnji strateg „dame” je bio na terenu posljednjih 15 minuta na „Amsterdam areni”.

"Konte je vrlo dobar trener. Kada vidite Juve na terenu odmah vidite ruku trenera, vidi se njegov potpis. Sviđa mi se i njegov temperament, po tome je pravi Italijan. Ja nisam takav", dodao je Hajnkes.

Konte: Autsajderi smo

Juventus nije igrao u polufinalu Lige šampiona još od sezone 2002/03. kada je eliminisao Barsu. Sada, makar po riječima Kontea, „damu” čeka pakleno težak posao da ponovi taj uspjeh.

"Ove sezone smo izbacili Čelzi iz grupe, aktuelnog prvaka Evrope. Ipak, Bajern je mnogo jači, podatak da ima 20 bodova više od tima kakav je Borusija govori o snazi našeg protivnika", rekao je Konte i prebacio pritisak na Bavarce.

"Svi znaju da smo autsajderi iz više razloga. Ipak, nismo bez šansi".

Nastup Mirka Vučinića i dalje nije sto odsto siguran zbog virusa, ali se očekuje da od prvog minuta istrči na teren „Alijanc arene”.

"Vučinić je trenirao i to prvi put nakon nekoliko dana. Vidjećemo...", nije otkrio mnogo Konte.

Posljednji okršaj ova dva velikana ne pamte dobro u Torinu - u sezoni 2009/10. Bajern je u grupi pobijedio u gostima rezultatom 4:1 i eliminisao Italijane. Iz današnje ekipe (tada je trener bio Ćiro Ferara) samo su Đanluiđi Bufon i Klaudio Markizio igrali i te noći na „Komunaleu”. Bajern je te godine stigao do finala u kojem je poražen od Intera.

Ibra: Mesi je najbolji

Zlatan Ibrahimović će se opet suprotstaviti Barseloni, klubu koji ga je proglasio za „nedovoljno dobrog” za fudbal koji igraju Lionel Mesi, Ćavi, Inijesta...

Sada, tri godine nakon odlaska sa „Nou kampa”, Ibra sanja osvetu sa superbogatom ekipom iz Pariza. Šveđanin je tek prije nekoliko dana saznao da će igrati večeras, jer mu je Uefa smanjila kaznu zbog crvenog kartona.

"Bio bih razočaran da nisam mogao da igram protiv vjerovatno najbolje ekipe u istoriji fudbala. Biće teško, nadam se i neizvjesno. I mi posjedujemo veliki kvalitet, ali je mnogo lakše to reći nego pokazati na terenu protiv Barse", rekao je Ibra.

On je više puta pokazao i da ne voli Mesija, ali sinoć na pres konferenciji to nije bio slučaj.

"Rekao bih da je on možda i najbolji igrač u današnjem fudbalu. Toliko puta je osvojio Zlatnu loptu i to takmičenje može da nosi njegovo ime. Da li je najbolji u istoriji? Ne znam, sudićemo kada završi karijeru", dodao je Ibra.

U Barsi su spremni na moguća iznenađenja.

"Svi govore da smo favoriti, ali to ne mora da bude takou ovom takmičenju. Mislim da smo dosta naučili iz mečeva sa Milanom i znamo da moramo da damo gol u gostima ako želimo da idemo dalje", jasan je David Vilja.

Dobra vijest za „blaugranu” je i što se Tito Vilanova vraća na klupu.

BAJERN - JUVENTUS

Minhen - Stadion „Alijanc arena”. Kapacitet: 67.812. Sudija: Mark Klatenburg (Engleska). Početak u 20.45.

Bajern (4-3-2-1): Nojer - Lam, Boateng, Dante, Alaba - Gustavo, Švajnštajger - Miler, Kros, Riberi - Mandžukić.

Juventus (3-5-2): Bufon - Barzalji, Kjelini, Bonući - Lihtštajner, Vidal, Pirlo, Markizio, Asamoa - Matri, Vučinić (Kvaljarela).

PSŽ - BARSELONA

Pariz - Stadion „Park prinčeva”. Kapaciter: 48.712. Sudija: Volfgang Štark (Njemačka). Početak u 20.45.

PSŽ (4-4-2): Sirigu - Van der Vil, Aleks, Tijago Silva, Maksvel - Lukaš Moura, Verati, Matuidi, Pastore - Ibrahimović, Laveci.

Barselona (4-3-3): Viktor Valdes - Dani Alveš, Pike, Maskerano, Alba - Ćavi, Buskets, Inijesta - Fabregas, Mesi, Vilja.

Galerija

Bonus video: