FK Čelik: Stop režiranju utakmica!

"Stop režiranju fudbalskih utakmica! Ovo je igra, a ne loš film", stoji na kraju saopštenja nikšićkog prvoligaša
10 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.04.2013. 18:56h

Povodom sudijskih grešaka na štetu Čelika, iz nikšićkog prvoligaša oglasili su se zajedničkim saopštenjem Uprava i navijači tog kluba. U saopštenju se kaže:

"Izvinjavamo se sportskoj i široj javnosti, jer smo postali i pomalo dosadni pišući saopštenja o nepravdama koje doživljavamo od strane sudija i Sudijske komisije FSCG, međutim, pritisla nas je golema muka. Iz kola u kolo isto se ponavlja, osjećamo da imamo drugačiji tretman od ostalih klubova u Crnoj Gori. Prisjetimo se najdrastičnih sudijskih grešaka tokom ove sezone na našu štetu:

27.10.2012. Čelik – Lovćen – nedosuđen penal i nedosljedno suđenje

03.11.2012. Grbalj – Čelik – nedosuđen penal, očigledna opstrukcija igre

24.11.2012. Čelik – Petrovac – nepostojeći penal za goste

01.12.2012. Čelik – Zeta lopta je prešla gol liniju – svi vide na stadionu osim sudija i Sudijska komisija

20.03.2013. Sutjeska – Čelik – nije sankcionisano očigledno igranje rukom fudbalera Sutjeske u kaznenom prostoru, evidentan prekršaj igrača br. 10 za koji je zaslužio drugi žuti, a time i crveni karton, sudija tom prilikom dodjeljuje karton igraču koji je više desetina metara udaljen od mjesta prekršaja. Svih šest fudbalera kojima je prijetila suspenzija zbog nagomilanih žutih kartona, pogađate, opomenuti su u gradskom derbiju, što je i te kako uticalo i na rezultat u narednom kolu.

30.03.2013. Petrovac – Čelik – sudija je vidio nešto što niko drugi nije! Naočigled publike i fudbalera obje ekipe priznat je gol Petrovcu, iako se jasno vidjelo da je golman Banović izbacio loptu ispred gola.

To su zabilježile i kamere nekih crnogorskih medija, pa ovim putem pitamo Sudijsku komisiju, da li će i ovoga puta biti moguće komentarisati situaciju na njihovom snimku? U prethodnim slučajevima nije bilo moguće i moralo se vjerovati arbitrima...

Da se najvjerovatnije radi o pripremljenom scenariju možda najbolje govori sledeći podatak:

Dok je gospodin Dejan Savićević prisustvovao meču, fotoreporteri su sa svojim propusnicama i obilježjima bili prisutni iza gola. Kada je predsjednik FSCG napustio stadion, glavni sudija Željko Radunović tražio je da isti napuste prostor. Zašto?

I pored svih nepravdi iskreno vjerujemo da će ovome doći kraj i da će gospodin Kruščić sa svojim saradnicima prestati da režira tabelu crnogorskog prvenstva. Crna Gora je mala država i sve se prije ili kasnije sazna.

Ovim putem upozoravamo crnogorsku sportsku javnost da se u narednim kolima mogu očekivati, najblaže rečeno, čudni rezultati. Iz godine u godinu se ponavlja isto, kroji se i režira krajnji ishod lige, šalje se loša slika sportskim javnostima regiona i Evrope, kao i investitorima koji bi možda uložili sredstva u crnogorski fudbal.

U svemu ovome treba istaći i nešto dobro, a to je nesebična i uvijek iskrena saradnja FK Čelik sa gospodom Dejanom Savićevićem i Momirom Đurđevcem. Iskreno se nadamo da će oni uspjeti da stanu na kraj sudijskim greškama koje prolaze bez ikakvih posljedica.

Svi mi koji smo u Čeliku - uprava, igrači, stručni štab, navijači i svi kojima naš klub nešto znači, do kraja ćemo istrajati i svakog dana ćemo ako treba obavještavati javnost o neregularnostima u crnogorskom klupskom fudbalu. Stop režiranju fudbalskih utakmica! Ovo je igra, a ne loš film", stoji na kraju saopštenja nikšićkog prvoligaša.

Bonus video: