Dame spremne za pretkvalifikacioni turnir za SP

U glavnu rundu kvalifikacija plasiraće se dvije najuspješnije selekcije iz grupe u kojoj su i Litvanija, Farska Ostrva i Gruzija
0 komentar(a)
Zoran Mijović, Foto: Savo Prelević
Zoran Mijović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.04.2013. 16:58h

Ženska fudbalska reprezentacija otputovaće sjutra u Litvaniju gdje će od 4. do 9. aprila igrati na pretkvalifikacionom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se 2015. godine igra u Kanadi.

Nakon sedmodnevnih priprema u Baru selektor Zoran Mijović je skratio spisak na 18 imena kojima će pripasti čast da prve brane boje Crne Gore na zvaničkim utakmicama u seniorskoj konkurenciji.

Crvene dame će turnir početi u četvrtak protiv Farskih ostrva, nakon čega će u subotu odmjeriti snage sa Gruzijom.

Duel sa domaćinom Litvanijom, prvim favoritom turnira, ostavljen je za naredni utorak, posljednji dan takmičenja.

U glavnu rundu kvalifikacija plasiraće se dvije najuspješnije selekcije iz grupe.

"Pred nama je prvo zvanično takmičenje, pa samim tim u predstojeće utakmice ulazimo sa velikim oprezom. Svi naši konkurentni već dugi niz godina igraju ženski fudbal i takmiče se u kvalifikacijama. Oprez je majka mudrosti, pa se za utakmice sa Farskim Ostrvima, Gruzijom i Litvanijom pripremamo kao da su u pitanju najbolje svetske selekcije", kaže Mijović.

Na spisku su - golmani: Ivana Čađenović (Podgorica), Marija Žižić (Ekonomist).

Odbrana: Željka Radanović (Spartak, Srbija), Suzana Vujošević (Podgorica), Andrea Vidić, Tatjana Đurković, Irena Bjelica, Jovana Mrkić (Ekonomist).

Vezni red: Ivona Turčinović (Salandra, Italija), Jelena Šturanović, Jasna Đoković, Darija Đukić, Milica Vulić (Ekonomist).

Napad: Marija Vukčević (Roma, Italija), Slađana Bulatović (Mašinac, Srbija), Tamara Bojat, Ivana Krivokapić, Armisa Kuč (Ekonomist).

Bonus video: