Konte: Juventus se ne plaši Bajerna

„U Minhen idemo bez straha i s puno samopouzdanja. Igramo protiv jakog tima Bajerna, ali vjerujemo u naš san”, rekao je Konte
2 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.04.2013. 15:18h

Trener Juventusa Antonio Konte rekao je da se njegovi igrači ne plaše Bajerna iz Minhena, uoči sjutrašnje utakmice u četvrtfinalu Lige šampiona.

Obje ekipe ulaze u meč poslije pobjeda u domaćim prvenstvima. Juventus je savladao Inter sa 2:1, dok je Bajern bio ubjedljiv protiv Hamburgera sa 9:2 i potrebna su mu još dva boda kako bi osigurao titulu u Bundes ligi.

„U Minhen idemo bez straha i s puno samopouzdanja. Igramo protiv jakog tima Bajerna, ali vjerujemo u naš san”, rekao je Konte italijanskim medijima.

Konte, koji je 2012. godine u svojoj prvoj sezoni na klupi Juventusa osvojio šampionsku titulu, rekao je da njegova ekipa mora da prenese dominaciju iz domaćeg prvenstva u Ligu šampiona.

„U Italiji smo na pravom putu do uspjeha, pošto imamo devet bodova više od drugoplasiranog Napolija, ali sada moramo da pokažemo kakvi smo u Evropi”, rekao je on.

Juventus bi mogao da igra bez Sebastijana Đovinka, koji je povrijedio članak u posjlednjim trenucima utakmice s Interom u subotu, dok se napadač Mirko Vučinić oporavlja od gripa i njegov nastup je neizvjestan.

Konte bi, zbog toga, u napadu mogao da upari Fabija Kvaljarelu i Alesandra Matrija.

Juventus je do sada pet puta igrao u četvrtfinalu nekog evropskog takmičenja s njemačkim ekipama i svaki put je izbacio protivnika, ali je u finalu Lige šampiona 1997. poražen od Borusije iz Dortmunda sa 3:1.

Trener Bajerna Jup Hajnkes rekao je da ne očekuje da će njegova ekipa ponoviti goleadu iz posljednjeg prvenstvenog duela. Pobjeda od 9:2 je najveća u Bundes ligi u posljednjih 13 godina.

„To će biti potpuno drugačija utakmica. Juventus je jedna od najboljih evropskih ekipa, agresivna, čiji igrači mnogo trče”, rekao je on.

U Bajernu se nadaju da će Frank Riberi, Toni Kros, Tomas Miler i Mario Mandžukić ponovo biti uspješni u napadu. Oni su u prvenstvu ukupno postigli 40 golova.

Bajern će četvrti put u posljednjih pet godina igrati u četvrtfinalu, a pobijedio je u 17 od posljednjih 18 utakmica na „Alijanc areni”.

Bonus video: