Gregući na Sardiniji „skenirao” Jovetića

Od želje „građana” da dovedu Jovetića do transfera je put dugačak, jer je iznad njega mnogo pitanja, a prvo i najveće je svakako - da li će Manćini biti menadžer Sitija i naredne sezone
2 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.04.2013. 11:08h

Italijanski mediji sigurni su da interesovanje Mančester sitija za Stevana Jovetića više nije samo novinarska priča i da Roberto Manćini više ne želi da čeka.

Da je stvar ozbiljna postalo je jasno u subotu na Sardiniji - poraz „viole” od Kaljarija (2:1) gledao je Manćov tehnički pomoćnik Anđelo Gregući i navodi se da je na stadionu „Is arenas” bio upravo da bi uživo vidio crnogorskog napadača.

Gregući u svakom slučaju nije mogao da vidi mnogo toga od Jovetića, jer je već poslije pola sata mogao da napusti stadion - crnogorski as se povrijedio (danas će se znati da li je povreda butnog mišića ozbiljnija) i morao je da izađe s terena...

Od želje „građana” da dovedu Jovetića do transfera je put dugačak, jer je iznad njega mnogo pitanja, a prvo i najveće je svakako - da li će Manćini biti menadžer Sitija i naredne sezone, nakon što ove nije zadovoljio apetite čelnika, bez obzira na to da li će na kraju osvojiti FA kup.

Da Italijanu nisu sigurne pozicije na „Etihadu”, govori i to da su juče engleski mediji najavili da bi na kraju sezone u Mančesteru mogao da ga zamijeni Frank de Bur, sadašnji trener Ajaksa.

Siti, naravno, nije jedini koji prati Jo-Joa. Veliko interesovanje za najboljeg strijelca tima iz Toskane pokazao je i Arsenal, ali čini se da pol-poziciju ipak ima Juventus.

„Stara dama” odavno prati situaciju u Firenci, i ljetos je bila blizu da angažuje Jovetića i nema sumnje da će i za nekoliko mjeseci pokušati opet da mu obuče crno-bijeli dres.

„Ko želi Jovetića, mora da pokaže 35 miliona eura. To je cifra ispod koje ne želimo ni da pričamo sa zainteresovanim klubovima”, poručili su nedavno iz Fiorentine.

Jovetić je ove sezone odigrao 25 mečeva u prvenstvu i bio je strijelac 12 puta.

Bonus video: