Liverpul osvojio „Vila park”

Prvo je Džordan Henderson u 47. izjednačio na 1:1, a Liverpul je u 60. i preokrenuo golom Stivena Džerarda iz penala, nakon što je Nejtan Bejker oborio Luisa Suaresa u kaznenom prostoru
0 komentar(a)
Stiven Džerard, Luis Suares i Stjuart Dauning, Foto: Beta/AP
Stiven Džerard, Luis Suares i Stjuart Dauning, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.03.2013. 17:21h

Aston Vila je propustila šansu da pobjegne iz opasne zone, Liverpul je sačuvao šanse da obezbijedi Evropu za narednu sezonu - „redsi” su u Birmingemu nakon preokreta savladali „vilenjake” sa 2:1.

Belgijanac Kristijan Benteke je u 31. donio prednost domaćinu, a Liverpulu je za trijumf bilo potrebno svega 13 minuta.

Prvo je Džordan Henderson u 47. izjednačio, a u 60. i preokrenuo golom Stivena Džerarda iz penala, nakon što je Nejtan Bejker oborio Luisa Suaresa u kaznenom prostoru.

Vila je i nakon toga imala nekoliko šansi da izbjegne poraz, ali su Andreas Vajman, Benteke i Jakuba Sila bili neprecizni.

"Presudan je bio naš karakter. Igrali smo dobro čak i u prvom poluvremenu, ali nas je jedna greška i odlična reakcija Bentekea koštala gola. Na kraju je, ipak, pobjeda stigla i mislim da je zaslužena", rekao je menadžer Liverpula Brendan Rodžers.

Aston Vila je ostala na 18. mjestu sa 30 bodova, koliko ima i Vigan koji je van zone ispadanja.

"Ne bih rekao da je bilo razlike između dva protivnika. Presjekao nas je izjednačujući gol na startu nastavka, primili smo ga praktično iz našeg napada... Ali, Liverpul sa kvalitetom koji ima može da uradi tako nešto", kazao je Pol Lambert, menadžer Vile.

Bonus video: