Ferguson ne pušta Ernandesa u Real

"Ernandez želi da igra svake nedjelje, ali to je nemoguće. Ako je nezadovoljan, to nije moj problem", objasnio je Škot
0 komentar(a)
Ernandes, Foto: REUTERS
Ernandes, Foto: REUTERS
Ažurirano: 31.03.2013. 13:16h

Havijer Ernandes je ove sezone u drugom planu u Mančester junajtedu, što će pokušati da iskoristi Real Madrid i angažuje ga tokom ljeta.

Meksikanac je ove sezone dao 16 golova, ali prednost imaju Robin van Persi, Vejn Runi iI Dani Velbek.

Ernandes je zbog toga nezadovoljan, želi da igra, ali Aleksu Fergusonu ne pada na pamet da se odrekne njegovih usluga.

Takođe, i Juventus se interesuje za 24-godišnjeg napadača.

““Havijer ima dugoročni ugovor sa nama. Nema govora o odlasku, ja stalno pričam sa igračima, naročito onima koji ne igraju i objasnio sam mu koliko mi je teško što ga izostavljam iz tima, naročito zbog učinka od 16 golova. Ne želimo da ga se odreknemo, on je fantastičan igrač, što pokazuje i njegov učinak. Međutim, teško je da igra pored van Persija, koji je fenomenalan, potom Runija, Velbeka, Šinđi Kagave… Naša prednost je što imamo dosta kvalitetnih igrača, a Havijer će sigurno dobiti šansu. Ozbiljno računam na njega”, istakao je Ferguson.

Škotski stručnjak smatra da je Meksikanac idealan za ulogu koju je svojevremeno imao Ole Gunar Solskjer, kada je kao “džker” često znao da riješi mečeve.

“Ole je bio ležeran momak, nije mu teško padalo to što nije bio često u startnoj postavi, a kada je ulazio u igru davao je uvijek sve od sebe i često je bio naš junak. Ernandez želi da igra svake nedjelje, ali to je nemoguće. Ako je nezadovoljan, to nije moj problem. Iskreno, nemam problema sa Havijerom, a sigurno će igrati protiv Čelzija, jer ima sjajan skor sa njima”, objasnio je Ferguson.

Meksikanac je na 10 mečeva protiv “plavaca” dao sedam golova, uključujući i onaj za 2:2 na “Old Trafordu”, čime je omogućio da se ponovi meč četvrtfinala FA Kupa.

Bonus video: