Liverpul sprema novi ugovor za Džerarda

"Zbog svog profesionalizma je u istoj kategoriji kao i Rajan Gigs u Mančester junajtedu", istakao Brendan Rodžers
1 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.03.2013. 12:24h

Stiven Džerard je ponikao u mlađim kategorijama Liverpula, a za prvi tim je debitovao novembra 1998. godine protiv Blekburna.

Od tada do danas postao je ikona tima sa “Enfilda”, a kako stvari stoje tu će I završiti karijeru.

Iskusnom vezisti, koji će u maju proslaviti 33. rođendan, na kraju naredne sezone ističe ugovor, a menadžer Brendan Rodžers tvrdi da na njega ozbiljno računa I da će mu biti ponuđen produžetak saradnje.

“Stivenu je ostala još sezona ugovora i o tome nas dvojica moramo da razgovaramo. Nije pod znakom pitanja koliko je već dao za ovaj klub, jer može još puno da pruži i u budućnosti. On uopšte nije želio da razgovara o novom ugovoru, jer je potpuno usresređen na ekipu i na ovu sezonu. To samo pokazuje o kakvoj se osobi radi”, istakao je Rodžers.

On kaže da do kraja ove sezone mora da se postigne dogovor sa reprezentativcome Engleske oko nastavka saradnje.

“Želim da mu dam do znanja koliko nam je bitan. Novi ugovor je nešto što moramo definisati u periodu od sada do ljeta. Zbog svog profesionalizma je u istoj kategoriji kao i Rajan Gigs u Mančester junajtedu. Takvi igrači u kasnijim godinama mogu dugo da traju i budu i dalje na visokom nivou, jer su pazili na svoje karijere već od 19. ili 20. godine. To nije slučajnost”, zaključio je Rodžers.

Džerard je do sada odigrao 434 meča za Liverpul i dao je 158 golova.

Bonus video: