De Bur mijenja Manćinija?

Četrdesetdvogodišnji stručnjak želi da dovede Ajaks do treće uzastopne titule u Holandiji, ali je spreman na izazov da preuzme “građane”, jer uprava “kopljanika” nije ambiciozna
1 komentar(a)
Frank de Bur, Foto: Www.laacib.ne
Frank de Bur, Foto: Www.laacib.ne
Ažurirano: 31.03.2013. 11:12h

Frank de Bur, trener Ajaksa, izbio je u prvi plan kao favorit da zamijeni Roberta Manćinija na klupi Mančester sitija.

S obzirom da su “građana” eliminisani već u grupnoj fazi Lige šampiona, a da je odbrana titule u Engleskoj u domentu teorije, odlazak Italijana na kraju sezone je izvjestan.

De Bur je, prema istim izvorima, želja izvršnog i sportskog direktora Mančester sitija Ferana Sorijano i Ćiki Begiristajna.

De Bur je želi da dovede Ajaks do treće uzastopne titule u Holandiji, ali je spreman na izazov da preuzme “građane”, jer uprava “kopljanika” nije ambiciozna.

Klub iz Amsterdama posljednjih godina je postavio pravi “izvoznik” igrača, a zaradio je preko 70 miliona od prodaje Luisa Suareza, Jana Vertongena, Gregori Van der Vila, Tomas Vermalena i Vurnona Anite, a i Kristijan Eriksen će na ljeto promijeniti sredinu.

Čelnici Ajaksa ne žele da ulažu u pojačanja, što frustrira 42-godišnjeg trenera

De Bur dolazi iz iste fudbalske školu iz koje je Johan Krojf, koji je napravio model igre Barselone.

On je svojevremeno četiri sezone nosio dres Katalonaca i dobro zna fudbalsku filozofiju, koju sada žele u Mančester sitiju da primjene Sorijano i Begiristajn.

De Bur je, kako je I sam rekao, tokom profesionalne karijere dovoljno zaradio za pristojan život, tako da novac neće biti odlučujući ako se odluči da preuzme “građane”.

Njegova želja je da uradi nešto više u Evropi, a Mančester siti je idealna prilika za tako nešto.

Bonus video: