Čelik poražen od Petrovca

Iako oslabljeni neigranjem čak sedmorice prvotimaca, „metalurzi” su bili čak i bolji rival od Petrovčana kada ih je u 57. minutu presjekao gol protivnika, postignut u kontroverznim okolnostima
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Boris Pejović
Petrovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.03.2013. 09:22h

Fudbaleri Petrovca prekinuli su seriju od četiri meča bez pobjede, ali i pokazali da vole da igraju protiv Čelika - baš kao jesenas u Nikšiću, izabranici Milorada Malovrazića savladali su „metalurge” sa 2:0.

Nijanse su presudile u meču igranom na kampu FSCG na Starom aerodromu, gdje su Petrovčani bili domaćini samo na papiru.

Iako oslabljeni neigranjem čak sedmorice prvotimaca, „metalurzi” su bili čak i bolji rival od Petrovčana kada ih je u 57. minutu presjekao gol protivnika, postignut u kontroverznim okolnostima.

Đukić je izveo korner, Grbović šutirao glavom, a kada se činilo da je golman Banović odbranom otklonio opasnost, zavijorila se zastavica pomoćnog sudije Ražnatovića, koji je signalizirao da je lopta prešla gol liniju.

Da li je bio u prvu ili ne, tek taj detalj izazvao je buru negodovanja gostujućih fudbalera i stručnog štaba.

"Kome smeta Čelik? Najavio sam borbu za vrh, ali je očito da nam to ne dozvoljavaju. Ako ne možemo da budemo prvi neka nam to slobodno kažu i peher dodijele onome kome su ga namijenili. Sramota me je više, ne mogu igrače da vratim na pravi kolosijek, ali ne zbog mog rada, već zbog stvari koje se dešavaju maltene svako kolo", grmio je trener Čelika Slavoljub Bubanja, čija ekipa nije dobila ni četvrti meč na strani ovog proljeća.

Demoralisane goste dokrajčio je Muhović, lijepim golom u 90. minutu nakon dodavanja Leverde.

"Igrači su ostavili srce na terenu, čestitam im na tome. Svaki meč igramo u gostima, što nam značajno otežava posao, ali vjerujem da smo ovom pobjedom napravili veliki korak ka opstanku", prokomentarisao je Malovrazić, trener Petrovca.

Petrovac - Čelik 2:0 (0:0)

Podgorica - Kamp FSCG. Gledalaca: 300. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović i Đorđije Ražnatović (Cetinja). Strijelci: Grbović u 57. i Muhović u 90. minutu. Žuti kartoni: Radulović, Čelebić, Šofranac (Petrovac), Banović, Bulatović, Videkanić, Bulajić, Ristić (Čelik).

Petrovac: Popović 7, Radulović 7, Čelebić 7, Grbović 7,5, Lakić 7, Đukić 7, Golubović 6,5 (Muhović 7), Pejaković 6,5, Marković 6,5 (Leverda), Vujačić 6,5, Perutović 6,5 (Šofranac).

Čelik: Banović 6,5, Jovović 6, I.Bulatović 5,5 (Kovačević), Vuković 6, Videkanić 5,5 (Dževerdanović), Adrović 6, Bulajić 6,5, Simić 5,5 (Marjanović), Ristić 6, Račić 6, Bakoč 5,5.

Bonus video: