Lovćen pregazio Mladost

"U problemu smo, šta drugo reći. Nemamo ni rezultata ni igre, ali ni lidera", rezignirano je prokomentarisao Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti
75 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2013. 08:48h

Iako je prije samo dvije sedmice Mladost žalila za brojnim propuštenim prilikama protiv Lovćena na Starom aerodromu, u utakmici koja je završena bez golova, juče na istom mjestu i protiv istog rivala je doživjela drugi najteži poraz u prvoligaškom nadmetanju (nakon 6:0 pod Goricom prošle godine).

Lovćen je protutnjao Starim aerodromom sa “peticom” u mreži Nikole Marčelje, kojeg saigrači ne mogu kriviti ni za jedan pogodak.

Fudbalsku monotoniju u 37. minutu prekinula je greška Nemanje Vukovića, koji je uputio pogrešan pas ka svojim štoperima, a najbolji igrač utakmice Darko Marković je presjekao loptu i lansirao Gorana Vujovića.

Marčelja je uspio da odbrani udarac, ali se lopta odbila pravo na nogu istom igraču, koji je rutinski plasirao u praznu mrežu.

Početkom nastavka Darko Marković je izveo korner sa desne strane, lopta je pogodila prečku i pala pravo na nogu Luki Markoviću za 2:0 u 48. minutu.

Četiri minuta kasnije isključen je trener gostiju Mojaš Radonjić, koji se bunio bezuspješno insistirajući kod četvrtog sudije da ponovi to zbog čega je navodno zaslužio isključenje.

To se, međutim nije odrazilo na igru Cetinjana, koji su iskoristili lošu procjenu lopte Danila Tomića u 57. minutu da preko Milana Đurišića povedu 3:0.

Samo tri minuta kasnije Đurišić je bio najviši u skoku nakon slobodnog udarca Darka Markovića, i glavom je efektno pogodio mrežu.

Gosti su preko Darka Markovića iskoristili i sjajnu kontru u posljednjim trenucima za penal, koji je pogodio Đurišić za het-trik, ali i posljednji sudijski zvižduk.

"Teško je dati objektivan komentar nakon 5:0 protiv Mladosti! Pogodili smo iz svake situacije za gol. Uprkos ovoj pobjedi mi smo i dalje najozbiljniji kandidat za prelazak u niži rang", kazao je Radonjić.

U Mladosti još ne znaju za trijumf nakon zimske pauze.

"U problemu smo, šta drugo reći. Nemamo ni rezultata ni igre, ali ni lidera", rezignirano je prokomentarisao Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

Mladost - Lovćen 0:5 (0:1)

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 400. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: G. Vujović 37, L. Marković 48, Đurišić u 57, 60, i 90 +5 (penal) minutu (Lovćen). Žuti kartoni: Mandić, Ćetković, Marčelja (Mladost), N. Draganić (Lovćen). Crveni karton: Mojaš Radonjić, trener Lovćena u 52. minutu i Veselin Šipčić, predstavnik Mladosti u 79. minutu.

Mladost: Marčelja 5,5, Tomić 5, Mitrović 5, Ćetković 5, Vuković 5 (Savićević 5,5), Taku 5,5, Mandić 5, Sanković 5, Pavićević 5 (Kaljević 5), Orahovac 5 (Marković), Seratlić 5.

Lovćen: Dragojević -, Mirković 7,5 (M. Draganić), Martinović 7, Dušak 7,5, N. Vujović 7 (N. Draganić), Tatar 7,5, Radović 7 (Vušurović), D. Marković 8,5, Hočko 7, G. Vujović 8, Đurišić 8,5.

Bonus video: