Pljevljacima bodovi u Golubovcima

Gosti su bolju igru naplatili u 41. minutu - nakon akcije u kojoj su učestvovali Vlahović i Igumanović, Miroje Jovanović je poturio nogu i zatresao mrežu iz neposredne blizine
76 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2013. 08:32h

Rudar je pružio odličnu partiju protiv Zete i drugi put uzastopno slavio sa 2:0 na gostovanju (u minulom kolu savladan je Mornar na “Topolici”), dok je domaćin prekinuo uspješan niz od deset mečeva bez poraza.

Predvođeni raspoloženim Igumanovićem i Vlahovićem, Pljevljaci su od starta pokazali pobjedničke namjere.

Gosti su već u prvih 30-ak minuta napravili nekoliko sjajnih šansi - zaprijetio je Stojanović već u trećem minutu, potom Igumanović i Vlahović (u dva navrata).

Domaćin je uzvratio, ali je to zapravo bila šansa u pokušaju jer je Korać promašio loptu u 31. minutu.

Gosti su bolju igru naplatili u 41. minutu - nakon akcije u kojoj su učestvovali Vlahović i Igumanović, Miroje Jovanović je poturio nogu i zatresao mrežu iz neposredne blizine.

Sadržajno prvo poluvrijeme upotpunjeno je lijepim “slobodnjacima” - Božović je oprobao šut na jednoj, a Igumanović na drugoj strani (stativa je tada spasila domaćina).

Nastavak je otvoren odličnom šansom Brnovića u 57. minutu, dok je meč riješen tri minuta kasnije.

Kapiten gostiju Vlahović postavio je konačan rezultat iz penala - golman domaćih Radović dobro je procijenio gdje će lopta da ode, ali mu je nedostajalo malo sreće da spriječi pogodak.

Zeta je do kraja zaprijetila u dva navrata preko Boljevića, a uporni Božović zagrijao dlanove sigurnom Vuklišu.

Na drugoj strani, zicer je prokockao rezervista gostiju Sekulić u trećem minutu nadoknade.

"Zasluženo smo poraženi od kvalitetnijeg rivala. I prije meča govorio sam da Rudar ima pojedince koji mogu da odluče meč. Primili smo gol iz greške, gosti su nas kaznili. U nastavku smo bili angažovaniji, ali nas je presjekao penal, nakon toga nismo uspjeli da se vratimo. Ostaje nam da čestitamo rivalu", kazao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

"Bitno je da smo se nakon lošijeg starta proljećnjeg dijela vratili na pravi način. Postigli smo golove kada treba, a mogli smo da damo još neki gol u prvom poluvremenu. Najvažnije je, međutim, da smo osvojili tri boda poslije dobre partije", rekao je Nikola Rakojević, trener Rudara.

Zeta - Rudar 0:2 (0:1)

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 500. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Aleksandar Đikanović (Nikšić). Strijelci: M. Jovanović u 41. i Vlahović u 60. minutu iz penala. Žuti kartoni: M. M. Radulović (Zeta), Damjanović, Kaluđerović, Vlahović (Rudar).

Zeta: Radović 7, M. M. Radulović 6, M. B. Radulović 5,5, Cavnić 5,5, Novović 6, Brnović 5,5 (Vlaisavljević 5,5), Kalačević - (Božović 6,5), Došljak 6, Orlandić 5,5, Boljević 6, Korać 6.

Rudar: Vukliš 7,5, Jeknić 6,5, Alić 6,5 (Damjanović 6,5), Petrović 7, Nestorović 7, Kaluđerović 7, Vlahović 7,5, M. Jovanović 7,5, Brnović 7 (Sekulić), Igumanović 8, Stojanović 7 (Nerić).

Bonus video: