Mladost protiv Lovćena želi da prekine negativan niz

Iako je igrama zaslužila više, Mladost je u pet proljećnjih utakmica osvojila tek četiri boda. Mladost ne zna za pobjedu u nastavku, poraz i četiri remija, posljednji na gostovanju Grblju
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2013. 11:46h

Iako je igrama zaslužila više, Mladost je u pet proljećnjih utakmica osvojila tek četiri boda. Mladost ne zna za pobjedu u nastavku, poraz i četiri remija, posljednji na gostovanju Grblju (1:1).

Izabranici Miodraga Vukotića su najbliži pobjedi bili u posljednjejm duelu kući sa Lovćenom, koji su nakon nekoliko promašenih zicera završili bez golova. Priliku za popravni imaju danas, opet na svom terenu sa Lovćenom.

"Lovćenu su bodovi neophodni u borbi za opstanak i moraće da igra otvoreno. Imaćemo, dakle, prostora da igramo i brzim golom riješimo pitanje pobjednika. Pauza nam je dobro došla, jer se oporavilo nekoliko igrača od povreda, ali lom ruke je značio kraj sezone za Živkovića, a povrijeđen je i Knežević. Ova utakmica značiće nam i u uigravanju za važan duel polufinala Kupa Crne Gore protiv Budućnosti u srijedu na našem terenu, a pobjeda protiv Lovćena unijela bi mojim igračima i potrebnu dozu samopouzdanja. Zato je ova utakmica veoma važna za nas", kazao je Vukotić.

Lovćen je u prošlom kolu protiv Petrovca propustio veliku priliku da uhvati priključak u borbi za opastanak. Ništa još nije izgubljeno, ali je za četu Mojaša Radonjića svaki naredni meč eliminacioni, uključujući i današnji protiv Mladosti.

"Iako nismo dobili Petrovac, bez poraza smo tri kola zaredom i bili bismo zadovoljni da nastavimo tu seriju. Odgovarao bi nam i bod, jer bismo se onda na miru pripremili za meč protiv Mornara u narednom kolu, koji je za nas biti ili ne biti u borbi za opstanak", kaže defanzivac Lovćena Vuk Martinović, nekadašnji igrač Mladosti.

Mladost - Lovćen

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica) i Vladan Todorović (Nikšić). Početak u 15.30 časova.

Mladost (4-2-3-1): Marčelja - Tomić, Ćetković, Mitrović, Vuković - Sanković, Mandić - Pavićević, Orahovac, Taku - Marković.

Lovćen: (4-2-3-1) Dragojević - N. Vujović, Dušak, Tatar, V. Martinović - Hočko, Mirković - Radović, Marković (Halilović), Đurišić - G. Vujović.

Bonus video: