Lider ne želi da se zaustavi

"Jesmo favoriti, ali to moramo opravdati na terenu. Moramo igrati disciplinovano, strpljivo i borbeno tokom cijelog meča", jasan je mladi Igor Ćuković, defanzivac Sutjeske
53 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Vesko Belojević
Sutjeska, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.03.2013. 12:45h

Iz meča u meč, iz kola u kolo, Sutjeska polako ali sigurno pravi odstupnicu u odnosu na najbliže pratioce.

Izabranici Dragana Radojićića u prethodnih pet kola premašili su planirano i u dobrom raspoloženju dočekali kratkotrajnu pauzu, koju su, može se to slobodno reći iskoristili da predahnu.

U posljednjem krugu šampionata nikšićki „plavo-bijeli“ imaju obavezu da sačuvaju značajnih plus sedam u odnosu na Budućnost, koja se još uvijek nije odrekla šampionskog prstena. A današnji meč sa Mornarom mogao bi se nazvati jednim od najvažnijih, jer šesti proljećni trijumf na nezgodnom gostovanju značajno bi trasirao put ka krajnjem cilju.

Svjesni odgovornosti iz tabora jesenjeg prvaka obećavaju borbu do posljednjeg daha...

"Iskoristili smo kratkotrajnu pauzu da se odmorimo i dobro pripremimo za predstojeće utakmice. Sigurno da je u ovom trenutku meč sa Baranima ujedno i najteži. Dakle, svjesni smo da nas očekuje težak zadatak. Ipak, dokazali smo nebrojeno puta do sada kako se treba ponašati i djelovati. Nećemo puno toga mijenjati. Protivnika cijenimo, ali isto tako samopouzdanja imamo napretek".

"Jesmo favoriti, ali to moramo opravdati na terenu. Moramo igrati disciplinovano, strpljivo i borbeno tokom cijelog meča. Najvažnije je sačuvati sopstvenu mrežu, a ako se ukaže šansa naprijed za nešto više znaćemo da je iskoristimo. Do kraja prvenstvene trke ima dosta da se igra, tako da opuštanja ne smije biti. Istina, Mornar ima prednost domaćeg terena, iskusne pojedince, bodovi su im prijeko potrebni, ali mi još uvijek nismo rekli sve", jasan je mladi Igor Ćuković, defanzivac Sutjeske.

Zbog kartona današnji meč propustiće Jovan Nikolić, Darko Karadžić, Petar Perošević i Srđan Bečalić.

Kako zaustaviti „nezaustavljivog“ lidera, pitanje je koje postavljaju svi u taboru Mornara. Barani su već ove sezone pokazali da znaju da pronađu pravi recept za Nikšićane, priča i situacija je sada potpuno drugačija.

Svi mečevi do kraja šampionata izabranicima Saše Petrovića imaju imperativ moranja. U takvoj situaciji teško je pronaći pravi mir u kući, koji je neophodan u meču koji predstoji. Ipak, dueli pred domaćim navijačima uvijek imaju veću težinu.

"Pauzu smo iskoristili da se što bolje pripremimo za sve što nas očekuje u narednom periodu. Iskreno se nadam da će meč sa Sutjeskom značiti i prekretnicu naše sezone. Gosti dolaze u punom takmičarskom poletu, željni novih bodova, puni optimizma da mogu zabilježiti novu pobjedu. Na nama je da budemo pravi kada je to najpotrebnije. Većih kadrovskih problema nemamo, neće nastupiti samo Matić zbog kartona. Očekujem dobru igru", rekao je trener Barana Saša Petrović.

Mornar - Sutjeska

Bar - Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Veselin Đuranović (Podgorica). Početak u 15.30 časova.

Mornar (4-3-2-1): Radanović - Gačević, Vojvodić, Skopljak, Marković - Krstović, Jelenić, Kacić - Metović, Ćulafić - Bogdanović.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević - Kosović, Ćuković, Ognjanović, Stijepović - Jovović, Pejović, Stijepović, Poček - Ćetković, Isidorović.

Bonus video: