Sin Žorža Vee na probi u Čelziju

Nekadašnji napadač Milana, koji je 1995. godine izabran za FIFA igrača godine, najboljeg fudbalera Evrope i najboljeg fudbalera Afrike, igrao je za “plavce” 2000. i na 11 mečeva dao je tri gola
0 komentar(a)
Žorž Vea, Foto: Mundodeportivo.com
Žorž Vea, Foto: Mundodeportivo.com
Ažurirano: 29.03.2013. 18:11h

Trinaestogodišnji Timoti Vea, sin legendarnog Liberijca Žorža Vee, pokušaće da se nametne trenerima mlađih kategorija Čelzija i dobije priliku da nadmaši oca.

Nekadašnji napadač Milana, koji je 1995. godine izabran za FIFA igrača godine, najboljeg fudbalera Evrope i najboljeg fudbalera Afrike, igrao je za “plavce” 2000. i na 11 mečeva dao je tri gola.

On je doveo sina u London, jer, kako kaže, ima talenta.

“Željeli smo da mu pružimo priliku da se odmjeri sa jednim od najboljih fudbaleraa svoje generacije i da uživa u tom trenutku, jer stvarno voli da igra. Biće ovo veliko iskustvo za njega. Kada sam napustio Čelzi, ostao sam u dobrim odnosima sa ljudima u klubu, a kada je moj sin poželio da zaigra u Engleskoj, odlučio sam da ih pozovem i vidima da li možemo da se dogovorimo. Javili su mi se sa pozitivnim odgovorom, a Timoti već trenira i uživa u svemu, što daje tako veliki klub”, rekao je Žorž Vea.

On je karijeru počeo 1985. godine u liberijskom klubu Mighti Barol, a u Evropi je igrao za Monako, PSŽ, Milan, Čelzi, Mančester siti i Marsej.

Tačku je stavio 2003. u redovima Al Džazire, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bonus video: