FS Makedonije priznao grešku oko glasanja Pandeva za trenera godine

"Odabrao je Žoze Murinja, ali zbog tehničke greške smo na upitniku označili ime Visenta del Boskea", stoji u saopštenju FS Makedonije
1 komentar(a)
Goran Pandev, Foto: Beta AP
Goran Pandev, Foto: Beta AP
Ažurirano: 29.03.2013. 18:21h

Fudbalski savez Makedonije (FFM) preuzeo je krivicu za nesporazum vezan za glasanje za najboljeg trenera svijeta u 2012. godini u organizaciji Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), prenijeli su skopski mediji.

Žoze Murinjo, trener Reala, prije nekoliko dana je rekao da mu je nekoliko fudbalera priznalo da su glasali za njega, ali da su glasovi dodijeljeni drugim stručnjacima.

Odmah nakon toga, javio se Goran Pandev, najbolji fudbaler Makedonije, koji je istakao da je dao glas Portugalcu, ali da je FIFA njegove glasove drugačije rasporedila.

Uslijedio je odgovor iz sjedišta FIFA, u kome se na faksu sa potpisom Pandeva vidi da on nije dao nijedan glas za Murinja.

I pored toga, igrač Napolija je ostao pri tvrdi da je dao glas strategu Madriđana.

Svu dilemu danas je riješio Fudbalski savez Makedonije, koji je potvrdio da je Pandev glasao za Murinja, ali da su njegovi glasovi otišli Visentu del Boskeu.

''Kad smo dobili upitnik za glasanje za najboljeg fudbaler i trenera godine, kontaktirali smo kapitena Gorana Pandeva oko podjele glasova. Odabrao je Žoze Murinja, ali zbog tehničke greške smo na upitniku označili ime Visenta del Boskea. Jasno je da je Pandev htio da glasa za Murinja, a mi se izvinjavamo svima koji su bili uključeni u ovu priču'', kaže se u saopštenju makedonske kuće fudbala.

Odmah nakon saopštenja iz Skoplja, gotovo svi vodeći evropski sportski mediji su objavili da su da su tvrde Pandeva bile tačne.

Prvi su to objavili “As”, “Sportmediaset”, ruski “Sport Express”…

Bonus video: