FIFA odobrila 4,5 miliona dolara za palestinski fudbal

Palestinski fudbal dobiće 4,5 miliona dolara pomoći od investicija koje je odobrila Međunarodna fudbalska federacija (FIFA)
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2013. 15:12h

Palestinski fudbal dobiće 4,5 miliona dolara pomoći od investicija koje je odobrila Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Kako je navela FIFA, ovaj novac biće upotrijebljen za obnovu sjedišta Palestinske fudbalske federacije (PFA) u Al Rami, za otvaranje Fudbalske akademije u Al Birehu, kao i za izgradnju terena sa vještačkom travom u Tulkaremu i Ramu.

Projekat pomoći, takođe, predviđa i rekonstrukciju stadiona u Gazi - vrijednu 200.000 dolara, koji je djelimično oštećen tokom vazdušnog napada izraelskih vojnih snaga prošlog novembra.

"Nova era je nastupila za Palestinsku fudbalsku federaciju", rekao je predsjednik PFA Đibril Rađub, i naglasio da će program pomoći FIFA biti od velikog značaja za razvoj palestinskog fudbala.

"Naš cilj je da promijenimo uvriježeno mišljenje svijeta o nama i da ih uvjerimo da smo posvećeni fudbalu i sportu uopšte", rekao je tehnički direktor PFA Mazen Katib.

Predsjednik FIFA Sep Blater izjavio je na Tviteru da se nada da će pomoć FIFA doprinijeti razvoju palestinskog fudbala.

Palestina je postala članica FIFA 1998. godine, ali je tek od 2008. dobila pravo da bude domaćin međunarodnih mečeva.

Palestinska reprezentacija je prošla prvu kvalifikacionu prepreku za prvenstvo svijeta 2014. pobijedivši Avganistan, ali je potom izgubila od Tajlanda.

Palestina je u novembru 2012. godine dobila status države posmatrača u Ujedinjenim nacijama.

Bonus video: