Vučinić: Protiv Intera kao da je posljednji meč u životu

“Igramo protiv Intera, ime protivnika sve govori”, nastavlja Vučinić u intervjuu za Sport Medijaset i Skaj Sport.
60 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: REUTERS
Mirko Vučinić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 29.03.2013. 14:18h

Juventus protiv Intera treba da odigra utakmicu kao “da je posljednja u životu”, kaže napadač “stare dame” i crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić.

I nema veze što je u utorak duel sa Bajernom u četvrtfinalu Lige šampiona.

“Idemo utakmicu po utakmicu”, upozorava Mirko.

Uoči sada već bivšeg “derbija Italije”, koji je između ostalog dobio ime zbog toga što do 2006. godine to bila jedina dva kluba koja nijesu ispala iz Serije A, prije nego se to desilo torinskom klubu, lider Juventus ima čak 18 bodova više od Intera koji se nalazi na diobi petog mjesta, sa utakmicom manje.

“Igramo protiv Intera, ime protivnika sve govori”, nastavlja Vučinić u intervjuu za Sport Medijaset i Skaj Sport.

Inter je u prvom dijelu sezone slavio u Torinu sa 3:1, ali je serijom loših igara i neočekivanih poraza došao u situaciju da mu je pobjeda protiv aktuelnog šampiona i lidera na tabeli neophodna kako bi ostali u trci za treće mjesto i plasman u Ligu šampiona.

“Inter je jaka ekipa, i ne vjerujem onima koji kažu da se nalazi u teškoj situaciji. Gledao sam njihov meč protiv Totenhema, i iako su bili u skoro izgubljenoj situaciji prije revanša, zahvaljujući sjajnoj igri zamalo su uspjeli da se plasiraju u narednu rundu. Moramo se dobro skoncentrisati samo na tu utakmicu, kao da je posljednja u životu. Ali, to neće biti problem, imamo takav mentalitet, koji nam je usadio trener Konte”, dodao je Vučinić.

Govoreći o predstojećem prelaznom roku, a pošto se sve češće pominju pojačanja za napad, Mirko kaže da se ne plaši konkurencije.

“Ako bi stigao igrač top klase, bio bih veoma srećan, jer bi nam bio od velike koristi. Međutim, ne treba zaboraviti da u Juventusu već igraju vrhunski igrači. Da nije tako, ne bismo osvojili skudeto proše godine”, zaključio je Vučinić.

Duel između Intera i Juventusa igra se sjutra od 15 sati, a u subotu su na programu i sve utakmice 30.kola pošto je u nedjelju katolički Uskrs.

Bonus video: