Samo Mesiju kapa dolje

Toti je danas proslavio jubilej, dvije decenije od prvog nastupa, 28. marta 1993. godine u gostima Breši
0 komentar(a)
Toti, Foto: Beta/AP
Toti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.03.2013. 12:10h

Kapiten Rome Franćesko Toti ocijenio je danas da je on jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala i da je od njega bolji samo igrač Barselone Lionel Mesi.

"Ima samo jedan igrač koji (u fudbalu) radi stvari koje ja nikada neću moći, a to je Mesi", rekao je Toti za "Gazetu delo sport". Toti je danas proslavio jubilej, dvije decenije od prvog nastupa, 28. marta 1993. gopdine u gostima Breši. Njega je sa 16 godina lansirao Vujadin Boškov!

"Mislim da nijednog italijanskog fudbalera ne bih mogao da nazovem boljim od mene. Brojke govore za sebe", dodao je 36-godišnji fudbaler.

Toti igra dobro ove sezone, zbog čega mediji spekulišu da bi mogao da se vrati u reprezentaciju.

Kapiten Rome pohvalio je trenera Marćela Lipija i rekao da bi u budućnosti želio da sarađuje sa Žozeom Murinjom.

"Lipi je najbolji trener s kojim sam ikada radio. On ima nevjerovatnu harizmu. Takođe su veliki treneri i Fabio Kapelo i Lućano Spaleti. Ali, volio bih da sarađujem s Murinjom...", rekao je Toti.

Govoreći o Mariju Baloteliju, on je rekao da napadač Milana još nije postao "fenomenalan". "Rekao bih da on može da postane fenomen, ali to zavisi od njegovog stava i ponašanja. Važne su i stvari koje radite van terena, rekao je Toti.

Toti je cijelu karijeru proveo u Romi i drži mnoge klupske rekorde. Između ostalog, odigrao je najviše utakmica za Romu – 668, i najbolji je strijelac kluba sa 281 golom.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 58 utakmica i postigao devet golova.

Bonus video: