Belgija favorit, Japan se ne plaši

Belgiji pripada uloga favorita na “Krestovskom”, tim prije jer Roberto Martines može da računa na sve asove
0 komentar(a)
Belgija Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Belgija Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.07.2018. 10:20h

Belgija i Japan će danas od 20 sati u Sankt Peterburgu igrati za plasman među osam najboljih selekcija svijeta.

Ove dvije ekipe su imale potpuno različit put kroz grupnu fazu - Belgija je sa sve tri pobjede potvrdila da je jedan od favorita, dok je Japan prvi u istoriji prošao u plej-of zahvaljujući fer-pleju.

Japan i Senegal su bili izjednačeni, ali je afrička selekcija imala više žutih kartona.

Belgiji pripada uloga favorita na “Krestovskom”, tim prije jer Roberto Martines može da računa na sve asove.

"Povrede Romelua Lukakua, Vensana Kompanija i Tomasa Vermalena su prošlost. Naš medicinski štab je odradio fantastičan posao i najbolji strijelac Lukaku je još u petak odradio puni trening", kazao je selektor "crvenih đavola".

Lukaku je najbolji strijelac ekipe na Mundijalu sa četiri pogotka, iako je propustio utakmicu koju su njegovi saigrači dobili protiv Engleske (1:0). Prvi gol za Belgiju na Mundijalu postigao je Dris Mertens.

"Ne pamtim da je u našoj ekipi vladalo takvo jedinstvo kao sada. Atmosfera je odlična i prepuni smo samopouzdanja. No, ne mislimo da nas čeka laka utakmica sa Japanom, koji ima Kejsukea Hondu i Šinđija Okazakija, koji potezom znaju da riješe utakmicu. Moramo biti maksimalno angažovani", naglasio je Mertens.

U taboru Japanaca su neuporedivo opušteniji od rivala.

"Mi smo prolaskom u plej-of ispunili cilj i naša je sada prednost što javnost nema prevelika očekivanja. Mi se, Japanci, međutim, nikoga ne bojimo. To nam je u krvi, a uz to smo imali sreće, jer Belgiju smatramo rivalom koji nam mnogo više odgovora nego Engleska. Imam i dodatni motiv da odigram dobro, pošto sam u Rusiji stekao profesionalnu reputaciju u dresu CSKA", kazao je Honda.

Bonus video: