Samo hrabro, uz malo sreće možemo i da dobijemo

"Pobjeda Crne Gore bila bi fantazija, ali time ne bi bilo sve završeno u ovim kvalifikacijama. Ukoliko odigramo dobro, uz malo sreće možemo i da dobijemo utakmicu"
16 komentar(a)
Engleska, Foto: Vesko Belojević
Engleska, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.03.2013. 10:33h

Crna Gora je spremna za istinsku feštu. Najmlađa i najstarija fudbalska nacija vode bitku za prvo mjesto u grupi H i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, a večeras je zakazan veliki obračun.

"Sokoli" su u prethodnim kvalifikacijama dva puta remizirali sa Engleskom, podatak koji dodatno ohrabruje Brnovićevu četu...

"Sigurno da utakmica dosta znači za obje reprezentacije. Pobjeda Crne Gore bila bi fantazija, ali time ne bi bilo sve završeno u ovim kvalifikacijama. Ukoliko odigramo dobro, uz malo sreće možemo i da dobijemo utakmicu. To bi donijelo ogromno samopouzdanje našem timu", kazao je Nikola Jovanović, nekadašnji defanzivac Budućnosti, Crvene zvezde i Mančester junajteda.

Bivši reprezentativac Jugoslavije vjeruje u mogućnosti crnogorskog tima koji je i ovog puta desetkovan.

"Šteta što nećemo biti kompletni, što je već otpalo pet-šest igrača. Bitno je da kroz pas-igru probamo da dođemo do rezultata - da Vučinić, Jovetić i Vukčević dobiju pravu loptu. Kada Mirko igra dobro, on je nerješiva enigma za odbranu protivnika, ali i kada igra slabo - postigne pogodak. Igramo protiv jake i organizovane ekipe. Ali i njima neki igrači ne igraju, i oni, dakle, imaju problema. Imamo šanse, a bitno je da utakmica bude korektna. Ponavljam da je ovo samo jedan od koraka koji dijeli Crnu Goru od Brazila. Nakon meča sa Engleskom čekaju nas još četiri meča, takođe veoma važna", kazao je prvi stranac u istoriji Junajteda.

Svima su jasne ambicije Engleza, a Jovanović poznaje i njihov mentalitet...

"Jasno je da oni dolaze u Podgoricu sa ciljem da dobiju utakmicu. Njihov selektor Roj Hodžson dao je tipičnu englesku izjavu: “Dolazimo da pobijedimo. Ukoliko se to ne desi, znači da je Crna Gora odigrala mnogo dobro, a mi loše. A u ovom trenutku ne vidim da možemo da imamo loš dan”. Sa druge strane, mi ćemo imati podršku publike, koja treba da bude maksimalno korektna, da ne bude ni najmanjeg ekscesa. Neka bude kako je uvijek bilo u Crnoj Gori - da se svako osjeća kao u svojoj kući - kazao je Jovanović.

“Crna Gora ne mora da juri”, kazao je prije nekoliko dana prvi selektor nacionalnog tima Zoran Filipović.

"Normalno, treba da budemo strpljivi. Crna Gora je na startu mislila o baražu, ali ukoliko se ukaže šansa da budemo prvi u grupi, pa zašto da ne!? Na terenu će se, međutim, sve vidjeti. Najvažnije da se napravi prava atmosfera, a kod momaka je prisutan nacionalni naboj kada igraju za reprezentaciju - rekao je Jovanović, koji je zbog snijega u Sloveniji (u kojoj živi već dugo godina) odustao od puta za Podgoricu.

Jovanović je na kraju podvukao...

"Samo hrabro, odvažno, sportski i čvrsto. I da probamo da dobijemo utakmicu. Vjerujem da bi to donijelo fantastičnu stvar za crnogorski fudbal", zaključio je Jovanović.

Bonus video: