Engleska je favorit, ali ambijent je naša velika šansa

"Ako uspijemo da odigramo dobru partiju, sa dosta trčanja, onda se možda možemo nadati nekom pozitivnom rezulatu, što bi bio i neriješen ishod".
68 pregleda 0 komentar(a)
crna gora engleska, Foto: Vesko Belojević
crna gora engleska, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.03.2013. 16:21h

Crnogorska reprezentacija ima dva pozitivna iskustva u duelima protiv Gordog Albiona, ostaje da se vidi kakva će biti treća sreća...

"Englezi su favoriti iako igramo kod kuće. Volio bih da bude po tradiciji - dva puta smo remizirali, pa da opet izvučemo povoljan rezultat. Znajući da su Englezi veoma kvalitetni, te da imamo dosta problema zbog povreda i kartona, vidim šansu u ambijentu", napominje Ante Miročević, koji je ostavio fudbalski trag na Ostrvu (svojevremeno je kao fudbaler Budućnosti zaslužio poziv engleskog Šefilda).

"Biće teško, ali u prirodi čovjeka je da se uvijek nada. Ako uspijemo da odigramo dobru partiju, sa dosta trčanja, onda se možda možemo nadati nekom pozitivnom rezulatu, što bi bio i neriješen ishod".

Kroz prizmu statistike, Crna Gora brani, a Engleska napada prvo mjesto. Gosti su, dakle, pod pritiskom...

"Englezi ne razmišljaju o tome, odigraće koliko znaju, oni su takva ekipa. A kada mjerimo igrački fond, Englezi su u prednosti, pogotovo kada smo oslabljeni - dodao je legendarni crnogorski fudbaler.

"Englezi drugi put gostuju u Crnoj Gori, očekujem izvanredan ambijent, a iz FSCG-a je takođe stigao apel navijačima. A neke izjave i provokacije, dešavaju se takve stvari - svako očekuje da izvuče neku korist iz toga. Vidjećemo kakav će biti ambijent, pod Goricom je on tradicionalno izvanredan, koreografija takođe", zaključio je Miročević.

Bonus video: