Nisu kupili kartu, a čekali i po 10 sati!

Bilo je u Crnoj Gori velikih i istorijskih utakmica, ali interesovanje koje vlada uoči večerašnjeg meča do sada nije zabilježeno
52 pregleda 144 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2013. 10:46h

Da se tražila karta više za Engleze, preblaga je riječ - više od 100 navijača crnogorske reprezentacije, iz raznih krajeva Crne Gore, provela je noć ispred Sportskog centra "Morača", i to po kiši koja lije kao iz kabla, kako bi dočekali zoru što bliže otvorenim blagajnama.

A na zoru, šok - prodaja karta na šalteru za južnu i sjevernu tribinu (10 eura) potrajala je jedva desetak minuta, nakon čega se blagajna zatvorila, a mnogi navijači koji su na platou ispred Sportskog centra proveli cijelu noć, nisu uspjeli da kupe kartu.

"Lopovi, lopovi", skandirala je masa.

Bilo je u Crnoj Gori velikih i istorijskih utakmica, ali interesovanje koje je vladalo uoči gostovanja Engleza i direktnog obračuna za prvo mjesto u grupi i plasman na Mundijal, do sada je nezabilježeno.

"Uvijek sam se do sada snalazio za kartu, na ovaj ili onaj način, gledao sam sve utakmice. Prvi put da nisam mogao da dođem ulaznice. I šta drugo da radim nego da čekam", kazao je sinoć oko jedan sat iza ponoći jedan navijač iz Podgorice.

Neki sa kišobranima, a neki sa kabanicama, bili su spemni da se cijelu noć izlože strahovitom pljusku kako bi se dočepali papira koji u ovom slučaju život znači.

"Stigli su i ljudi iz Beograda koji će ovdje provesti cijelu noć", prokomentarisao je navijač sa kraja reda.

Fudbalski savez Crne Gore pustio je u prodaju tačno u 8 časova preostali kontigent ulaznica. Spominjalo se da će se u slobodnoj prodaji naći između 1000 i 1500 karata, ali sudeći po brzini kojom su rasprodate, očigledno da ih je bilo i manje...

Sve ostale ulaznice su prodate putem trebovanja, ili su otišle navijačkim grupama.

Tapkaroši prodaju karte Englezima i po 300 eura

Svaki veliki događaj i jagma za ulaznicama donose sa sobom i tapkaroše - ulaznice na crno za utakmicu Crna Gora - Engleska mogle su se juče naći po cijenama od 30 (jug i sjever), 40 i 50 eura (zapad) za domaće, te petostruko više za engleske navijače!

Naći Engleza bez ulaznice i prodati mu kartu po što je moguće većoj cijeni, to je u Podgorici postao trend uoči gostovanja reprezentacije iz kolijevke fudbala.

Fudbalski savez Crne Gore ostavio je engleskim navijačima 1.270 ulaznica, što je nešto više od 10 odsto kapaciteta stadiona. Doći će, međutim, malo više Engleza od pomenute brojke, a mnogi od njih ne pitaju za cijenu karte...

Galerija

Bonus video: