„Furija” hvata posljednji voz

Španija je remijem protiv Finske u Hihonu neplanirano došla u situaciju da joj gostovanje u Parizu bude ključno za plasman na Mundijal.
0 komentar(a)
Španija, Foto: Reuters
Španija, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2013. 17:41h

Španija je remijem protiv Finske u Hihonu neplanirano došla u situaciju da joj gostovanje u Parizu bude ključno za plasman na Mundijal.

Francuska dočekuje evropskog i svjetskog šampiona sa dva boda više na tabeli, pa je jasno da bi večerašnjim trijumfom na „Stad d Fransu” napravila ogroman korak ka Brazilu.

"Remi Španije sa Finskom je bio veliko iznenađenje. Gledao sam utakmicu, Španci su zaslužili pobjedu. Međutim, taj rezultat ništa ne mijenja", rekao je selektor „trikolora” Didije Dešam koji dobro zna ko mu dolazi u goste.

"To je i dalje najbolja ekipa na svijetu. Bila je prije, to je i trenutno i biće i poslije današnje utakmice. Doći će kod nas sa namjerom da kontroliše loptu i pobijedi", dodao je Dešam.

A selektor Španije Visente del Boske uvjerava da niko u taboru „furije” ne gubi glavu, iako situacija na tabeli nije baš najbolja.

"Brine me što ne koristimo šanse, a stvaramo ih veliki broj. U isto vrijeme, znam da imamo posjed, da možemo da pobijedimo svakog i podvlačim igračima da ne budu nervozni, da ne smiju da izgube strpljenje na terenu - kazao je Del Boske i priznao da se raduje meču sa velikim protivnikom".

"Vjerujem da će utakmica protiv Francuske biti puno otvorenija od one protiv Finske. Veselilo bi me da Francuzi zaigraju defanzivno i da stoje cijeli susret ispred svog kaznenog prostora jer bismo mi onda završili kao pobjednici", najavio je Del Boske.

Srbija poslije nokauta u Zagrebu čeka Škotsku u Novom Sadu, a selektor Siniša Mihajlović se juče prvi put pojavio pred novinarima još od petka.

"Vjerujte da je nama mnogo više žao zbog poraza u Zagrebu nego vama. Vi ćete za desetak dana da zaboravite tu utakmicu, a mi ćemo je nositi cijeli život", rekao je Mihajlović okupljenima u Staroj Pazovi.

Miha očekuje trijumf protiv Škota.

"Važno je da prvi damo gol, onda će sve biti lakše".

Nastaviće se i borba za prvo mjesto u grupi A - Hrvati idu u Vels, a Belgija je favorit u Briselu protiv Makedonije.

Grupa A

Vels - Hrvatska

Srbija - Škotska

Belgija - Makedonija

Grupa B

Jermenija - Češka

Danska - Bugarska

Malta - Italija

Grupa C

Njemačka - Kazahstan

Republika Irska - Austrija

Grupa D

Estonija - Andora

Turska - Mađarska

Holandija - Rumunija

Grupa F

Azerbejdžan - Portugal

Sjeverna Irska - Izrael

Grupa H

Ukrajina - Moldavija

Poljska - San Marino

Crna Gora - Engleska

Grupa I

Francuska - Španija

Bonus video: