Hodžson: Može i bod da bude dobar

"Mnogo bi nam značile dvije vezane pobjede. Svjesni smo važnosti utakmice, zapravo svih kvalifikacionih mečeva. Pokušaćemo da pobijedimo, mislim da je ekipa u dobrom stanju"
17 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2013. 19:15h

Engleski selektor Roj Hodžson se konačno oglasio u Podgorici, a na startu brifinga se odmah osvrnuo na vremenske prilike u glavnom gradu Crne Gore.

"Jaka kiša je padala čim smo došli, mislili smo da će biti mnogo vode na terenu. Bili smo zabrinuti kako ćemo trenirati, ali su moji saradnici odmah otišli do stadiona i vidjeli da je teren osušen, da je u vrlo dobrom stanju. Nema straha od povreda".

Šta očekujete od sjutrašnjeg meča?

"Mnogo bi nam značile dvije vezane pobjede. Svjesni smo važnosti utakmice, zapravo svih kvalifikacionih mečeva. Pokušaćemo da pobijedimo, mislim da je ekipa u dobrom stanju. Neće, naravno, biti lako, ali nismo ni očekivali lak zadatak u Crnoj Gori".

Je li Vam je ovo najbitnija utakmica nakon četvrtfinala Evropskog prvenstva sa Italijom?

"Ne bih rekao da je najvažnija. I mečevi sa Ukrajinom i Poljskom su bili jako bitni, baš kao i ovaj duel sa Crnom Gorom. Ovo je još jedna velika utakmica, ali neću da odvajam ove tri ekipe".

Da li biste bili zadovoljni bodom?

"Kada ne igrate kako možete, a protivnik pruži fenomenalnu partiju, onda je remi super rezultat. Ako, pak, odigrate dobro, ne možete biti zadovoljni bodom. Mi imamo ekipu koja ne može da igra na remi, nemamo igrače za to. Imamo napadački kvalitet koji nas tjera na pobjedu".

Pribojavate li se novog ispada Vejna Runija, koji je ovdje dobio crveni karton zbog udaranja bez lopte?

"Vejn se nakon te utakmice izvanredno ponaša, nije napravio nijedan kiks. Pričali smo o disciplini, ali taktičkoj i vjerujem da ćemo to pokazati na terenu. To vodi ka ličnoj disciplini, a ne moram lično nijednom igraču da pričam koliko je to bitno".

Smatrate li da veliki igrači u Vašem timu moraju da preuzmu odgovornost i riješe meč?

"Kada igrate velike mečeve, iskusni igrači, ta velika imena, moraju da preuzmu odgovornost, da igraju dobro i budu lideri. Vjerujem da imamo fudbalere koji mogu to da urade, ovakve večeri su stvorene za velike igrače. I selektor Crne Gore je pričao da njihovi veliki igrači mogu da riješe meč, tako i ja mislim da to mogu da urade moji izabranici".

Pribojavate li se Vučinića i Jovetića, koji godinama igraju u Seriji A?

"Više volim da pričam o timovima, a ne o igračima. Tako se i pripremamo za meč", istakao je Hodžson.

Galerija

Bonus video: