Savićević apeluje na navijače da navijaju fer

"Vjerujem da će sve proteći u najboljem redu i da nećemo plaćati kazne Uefi i Fifi", rekao je Savićević
7 komentar(a)
Dejan Savićević i Mirko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Dejan Savićević i Mirko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.03.2013. 13:58h

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević pojavio se na konferenciji za novinare da uputi apel navijačima da se sjutra veče protiv Engleza ponašaju fer i sportski.

"Zamolio bih navijače da navijaju fer i korektno, ma koji rezultat bio. Ova utakmica nije samo ispit za fudbalere na terenu, nego za sve nas. Imamo odličnu saradnju sa navijačima, kako onim na sjevernoj tribini koji su mahom iz Podgorice, tako i onima sa juga koji su uglavnom iz Nikšića i drugih gradova. Vjerujem da će sve proteći u najboljem redu i da nećemo plaćati kazne Uefi i Fifi", rekao je Savićević.

Predsjednik FSCG potom je dao novinarima spisak svih kazni koje je Fudbalski savez platio do sada, u ukupnom iznosu od 90 hiljada eura.

Crnogorski navijači izvršili su invaziju na teren po završetku utakmice sa Engleskom 2011. godine, dok je prvi meč u ovim kvalifikacijama, protiv Poljske, bio na ivici prekida zbog ubacivanja raznih predmeta na teren.

Ako se ponovi nešto slično fudbalska reprezentacija Crne Gore mogla bi da pretrpi žestok udarac od svojih navijača, ali selektor Branko Brnović vjeruje da se to neće dogoditi.

"Svi su bli razočarani kada je već u 5. minutu protiv nas sviran penal, ali ono protiv Poljske dogodilo se jednom i nikad više. Ubijeđen sam da će nam navijači biti 12. igrač u punom smislu te riječi".

Bonus video: