Del Pjero: Uživam u Sidneju

"Svakog dana sam sve više uvjeren da je za mene i moju porodicu bio dobar potez prelazak u Sidnej", objasnio 38-godišnji fudbaler
0 komentar(a)
Del Pjero, Foto: Beta AP
Del Pjero, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.03.2013. 13:01h

Nakon 19 godina provedenih u Juventusu, Alesandro Del Pjero se ljetos odlučio na, za mnoge neočekivan potez, prelazak u redove Sidneja.

On je za “staru damu” odigrao je 573 utakmice i postigao 236 golova.

U Australiji se snašao sjajno, na 23 meča dao je 13 pogodaka, pa je prvi strijelac lige, a njegov tim zauzima peto mjesto na tabeli.

“Svakog dana sam sve više uvjeren da je za mene i moju porodicu bio dobar potez prelazak u Sidnej. Da sam htio da živim blizu Italije, prihvatio bih druge ponude. Ali, želio sam promjenu, a ovdje imam mogućnost za to. Italija je moja zemlja i nedostaje mi. Ali ne patim od traume razdvajanja, jer mi je lijepo u Australiji, znam da ću se vratiti. Ono što mi ne nedostaje je agresivnost i grubost koja, nažalost, nije samo rasprostranjena u društvu, nego i u fudbalu”, rekao je 38-godišnji fudbaler za “Korijere delo Sport”.

Bivši reprezentativac Italije rekao je da ga raduje strast prema fudbalu u Australiji i da je zbog toga odlučio da ostane još godinu dana klubu.

“To je moje najpozitivnije iskustvo u Australiji i razlog koji me je ubijedio da produžim ugovor. Ovdje sam dočekan sa velikim entuzijazmom, postoji velika želja za fudbalom i veliko poštovanje za taj sport i njegove šampione. Fudbal nije glavni sport u Australiji, nije tradicija, ali iz dana u dan raste interesovanje”, zaključio je Del Pjero.

Bonus video: