Džerard: Ne smijemo da nasjedamo na provokacije protiv Crne Gore

"U državama tog tipa atmosfera kada dolazi Engleska je uvijek napeta, naelektrisana, žele da nas zastraše i sa tim moramo da se pomirimo", objašnjava vezista Liverpula
33 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: REUTERS
Stiven Džerard, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.03.2013. 09:39h

Engleska je u petak, za razliku od Crne Gore, imala lak zadatak u meču sa San Marinom, koji je dobila 8:0.

Roj Hodžson, selektor “gordog albiona”, odmarao je kapiten Stivena Džerarda za utorak i gostovanje u Podgorici.

Član Liverpula i jedan od najboljih vezista na svijetu rekao je u izjavi za engleske medije da su on i ostali igrači svjesni da ih na meču protiv Crne Gore čeka pakao.

“Crna Gora ima igrače svjetske klase kao što su Mirko Vučinić i Stevan Jovetić i sigurno da neće biti nimalo lako. Siguran sam da će njihovi navijači učiniti sve da nam zagorčaju život i da atmosfera neće biti nimalo prijateljska. Zato moramo da sačuvamo živce i ne nasjedamo na provokacije”, rekao je Džerard.

Lak duel, a potom “pakao”. Slična situacija se desila i u kvalikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, koje je Engleska propustila.

“Imali smo tada meč sa Andorom, pa smo poslije gostovali Hrvatskoj. U državama tog tipa atmosfera kada dolazi Engleska je uvijek napeta, naelektrisana, žele da nas zastraše i sa tim moramo da se pomirimo. Jednostavno, moramo da držimo situaciju u našim rukama i da osvojimo tri boda. Svako od nas mora da preuzme odgovornost, jer će pristisak biti veliki i ne želim da sudija bude kriv ako neko bude isključen”, objasnio je Džerad, aludirajući na isključenje koje je Vejn Runi zadario u posljednjem oršaju u Podgorici kada je bez lopte udario Miodraga Džudovića.

To se desilo oktobra 2011. godine, kada je napadač Mančester junajteda u meč ušao isuviše nervozno, jer je njegov otac tih dana uhapšen u istrazi oko nelegalnog klađenja.

“Siguran sam da će selektor znati da svakom od nas kaže da ostane miran. Posebno pred publikom koja je protiv tebe, svaki nepromišljen potez može da promijeni tok meča. Oni će tražiti svaki faul, pokušaće da zastraše sudiju u donošenju ishitrenih odluka. Međutim, siguran sam da ćemo imati dobrog arbitra, da ćemo uzeti tri boda i preuzeti prvo mjesto u grupi”, zaključio je Džerard.

Bonus video: