Španci strahuju i za baraž?

Mediji na Pirinejskom poluostrvu strahuju od ispadanja već u grupnoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine
4 komentar(a)
Del Boske, Foto: REUTERS
Del Boske, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.03.2013. 08:08h

Neočekivani remi protiv Finske pred svojim navijačima (1:1), dobro je uzdrmao redove Španije, aktuelnog svjetskog i evropskog prvaka.

Mediji na Pirinejskom poluostrvu strahuju od ispadanja već u grupnoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine.

S obzirom da ima devet kvalifikacionih grupa, najlošija drugoplasirana ekipa neće ući ni u baraž.

"Crvena furija“ se, u ovom trenutku, nalazi upravo na diobi najlošije drugoplasirane zajedno sa Izraelom i Švedskom.

Otežavajuća okolnost Špance jeste i podatak da će u grupi odigrati osam utakmica, dok sve druge reprezentacije u kvalifikacijama igraju deset.

Naime, jedino je grupa I, u kojoj je selekcija Visenta Del Boskea sa pet reprezentacija,a tu su još Francuska, Gruzija, Finska i Bjelorusija.

Španski mediji su već počeli da prave kombinacije kako dirketno doći do Brazila ili baraža.

"Najjednostavnija" je opcija pobjeda u utorak protiv Francuske u Parizu, a nakon toga i osvajanje tri boda u mečevima sa Fincima u gostima, odnosno protiv Gruzije i Bjelorusije na svom terenu.

Trenutno je Francuska prva sa 10 bodova, najviše zahvaljujući remiju sa Špancima u gostima i remiju "crvene furije" u protiv Finaca.

Španija ima dva boda manje, tako da je pobjeda u "gradu svjetlosti“ vodi na čelo tabele.

Bonus video: