Utakmica za 50 hiljada ljudi

Biće to utakmica za 50 hiljada navijača, ali na stadionu koji zbog premalog kapaciteta za ovakve događaje može da primi pet puta manje ljudi
100 pregleda 40 komentar(a)
Crna Gora, Engleska, navijači, Foto: Savo Prelević
Crna Gora, Engleska, navijači, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2013. 13:49h

Crna Gora - Engleska u Podgorici, najmlađa protiv najstarije fudbalske nacija na svijetu, za prvo mjesto u grupi, moguće i za direktan plasman na Mundijal!

Pod Goricom će se za dva dana igrati utakmica godine, decenije, možda i najveći sportski spektakl koji je Crna Gora ikada imala.

Biće to utakmica za 50 hiljada navijača, ali na stadionu koji zbog premalog kapaciteta za ovakve događaje može da primi pet puta manje ljudi.

Priča da Podgorici treba veći i moderniji stadion ispričana je makar 100 puta, za ovakav meč sa Englezima kukalo se još prije dvije godine, kao što se sada kuka za naredne velike utakmice. A takvih će još biti u ovom ciklusu...

Jer, kada fudbalska reprezentacija ima dobre rezultate, onda je svaka utakmica pod Goricom velika, za svaku se traži ulaznica više. Predsjednik FSCG Dejan Savićević zato je prošlog mjeseca zavapio:

"Ogromno je interesovanje, ali mi pred svaku utakmicu imamo nevjerovatan problem sa ulaznicama. Nama treba stadion od makar 30 hiljada ljudi koji bi zadovoljio potrebe", rekao je Savićević.

Kada će Crna Gora dobiti nacionalni stadion još nije poznato, ali je izvjesno da će samo najveći srećnici među srećnicima moći uživo da gledaju utakmicu sa Engleskom 26. marta, skoro pa na dan kada je Crna Gora prije šest godina (27. marta 2007) igrala prvi meč u istoriji protiv Mađarske.

Iz Fudbalskog saveza tek treba da saopšte kada će i koliko ulaznica biti pušteno u slobodnu prodaju, te po kojim cijenama.

Izvjesno je samo da je najveći broj rasprodat putem trebovanja.

Bonus video: