Mihajloviću, stvarno je dosta!

Srpski mediji su posebnu pažnju posvetili sastavu iz Zagreba, jer ih je Mihajlović sa nekoliko promjena šokirao
10 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2013. 21:48h

Hrvati su i dan nakon velike pobjede nad Srbijom likovali, čak se i šalili sa rivalom, a nije mnogo drugačije raspoloženje ni kod beogradskih medija - s tim što se oni šale uglavnom na račun Siniše Mihajlovića i njegovog „trenerskog neznanja” kojim ih je očarao po ko zna koji put.

Sam meč u Maksimiru dokazao je da su Hrvati u ovom trenutku preozbiljna reprezentacija da bi Miha protiv nje eksperimentisao. Zato je i platio...

"Ne znam šta nam se desilo. Nije da nismo željeli pobjedu, naravno da jesmo, ali svi treba da se pogledamo u oči i zapitamo zašto smo bili onako neodlučni. Ispada da se nismo „potukli” sa protivnikom. Mladost može da bude alibi za greške, ali mi stariji treba da se pogledamo u oči", rekao je jedan od tragičara u srpskom timu Aleksandar Kolarov.

Srpski mediji su posebnu pažnju posvetili sastavu iz Zagreba, jer ih je Mihajlović sa nekoliko promjena šokirao - niko nije očekivao da će početi Stevanović, Radovanović i (nedovoljno oporavljeni) Šćepović, kao i da će Tadić biti rezerva.

Uostalom, sve je rečeno ako se zna da je nekadašnji trener Bolonje, Katanije i Fiorentine na 11 mečeva kao selektor isprobao čak 45 fudbalera (četiri golmana, 16 defanzivaca, 20 vezista i pet napadača).

Tadić: Ne znam zašto sam bio rezerva

"Ne znam zašto nisam igrao od starta, ali moje je da radim. Poštujem odluku selektora", kazao je Tadić, napadač Tventea.

Mihajlovića su kritikovali svi redom - od novinara, navijača, do stručnjaka koji mu odavno vise nad glavom.

"Ko nije našao tim i igru za 10 utakmica, ne može na jednom sastanku da ispriča ko će kako da igra i da to funkcioniše. Dvojica štopera igraju prvi put, a golman, koliko je veliki, tolika je i kukavica. Ja njega ne bih pozvao ni da gleda utakmicu reprezentacije", rekao je Dragoslav Stepanović i nastavio:

"Kad neko hoće da ide na pobjedu, on izvede tim koji je ofanzivan, rizikuje... Štimac je izveo tim sa kojim je želio da pobijedi, a naš selektor stavi Stevanovića da pokriva Srnu, stavi pojedince da čuvaju njihove pojedince, a hoće da pobijedi. Pa, kako? Igrači su dobili direktivu da igraju defanzivno".

A da je situacija alarmantna i da Mihajlović više nije raspoložen za igre sa novinarima kao što je bio nedavno vidjelo se i danas - selektor Srbije se nije pojavio na dogovorenoj konferenciji za medije, već je poslao Kolarova, Filipa Đuričića i Matiju Nastasića.

"Iako smo pobjedom Belgije u Makedoniji izgubili gotovo sve šanse za put u Brazil, u svakom slučaju nećemo ništa mijenjati", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Hrvati: Hvala ti, Siniša...

Dok je Ćiro Blažević sadašnju Hrvatsku proglasio za jaču od one koju je on vodio 1998. na Svjetskom prvenstvu, Štimac je podlegao euforiji i poentirao:

"Ovo je najbolja Hrvatska i ako ne budemo igrali finale Mundijala podnosim ostavku. Ako ne uspijemo, kriv sam ja, a ne igrači, jer su oni fenomenalni", rekao je Štimac.

Novinari portala "Index" su bili posebno inspirisani, pa su se još jednom osvrnuli na to da je selektor Srbije rođen u Vukovaru, kao i na to da mu je majka Hrvatica.

"Mihajlović je loše prikrio svoju ljubav prema rodnoj zemlji Hrvatskoj, pa je Štimcu, osim rakije i ajvara, poklonio i pobjedu", napisao je zagrebački portal.

Sušić: Nema opuštanja, još nismo u Brazilu

Bosna i Hercegovina sanja Svjetsko prvenstvo, odlazak u Brazil je realan - tim Safeta Sušića nakon velike pobjede nad Grčkom ima tri boda više od Helena i čuva prvo mjesto...

Kako igraju "zmajevi" u ovim kvalifikacijama bilo bi čudo da prvi put u istoriji ne izbore odlazak na veliko takmičenje.

"Sad me je malo strah nakon ove demonstracije moći jer nam niko ne bi oprostio da ne odemo u Brazil. Momcima svaka čast, ali osjetio sam ja na pripremama da će sve biti dobro. Nisam očekivao da će biti 2:0 nakon prvog dijela, ali sam očekivao dobar rezultat. Nismo još u Brazilu, imamo pet utakmica do kraja i ne smijemo da se opustimo", rekao je Sušić.

Popularni Pape želi da njegov tim napada do posljednjeg atoma.

"Od dolaska sam insistirao na tome da igramo napadački, jer ja volim da se nadigravam. Mislim da na svijetu nema ekipe koja igra ofanzivnije od nas. Igrači su puni samopouzdanja, bez straha ulaze u utakmice i to je velika stvar - dodao je Sušić. A Zvjezdan Misimović, dvostruki asistent protiv Grčke, živi za odlazak na Mundijal. - Ako se ne plasiramo, biće mi to najveći neuspjeh u karijeri. Bliži smo Brazilu, ali čeka nas još teških utakmica. Mada, ako ovako budemo igrali, realnost je Svjetsko prvenstvo", kazao je Misimović.

Galerija

Bonus video: