Želimo da se kvalifikujemo!

“Srećan zbog gola i pobjede protiv Moldavije. Englezi nas sada čekaju, mi želimo da se kvalifikujemo”, napisao je Vučinić sa svom profilu na Tviteru
11 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2013. 00:59h

“Želimo da se kvalifikujemo”, napisao je kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić na svom profilu na Tviteru, nekoliko sati nakon pobjede u Moldaviji.

Koliko bi samo karijera napadača Juventusa bila bogatija kada bi putovao u Brazil na Svjetsko prvenstvo, a koliko tek ostalih fudbalera u crnogorskoj reprezentaciji.

“Srećan zbog gola i pobjede protiv Moldavije. Englezi nas sada čekaju, mi želimo da se kvalifikujemo”, piše na zvaničnoj stranici najboljeg strijelca crnogorske reprezentacije.

Ipak, snovi o Brazilu odlažu se za jun, seprembar ili oktobar, u najidealnijem i najbržem scenariju za noć poslije utakmice sa Engleskom. Pred Crnom Gorom i dalje je užasno težak put do Mundijala, čak i sada na polovini kvalifikacija kada su “sokoli” veliki hit.

I sam Vučinić, čovjek odluke u Moldaviji, strijelac 14 golova u reprezentaciji na 30 odigranih mečeva, spušta loptu na zemlju.

"Veliki smo dio posla uradili. Sada, na polovini, žalimo samo što nismo pobijedili Poljsku u Podgorici. Ali, moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, tek sada ne smijemo da poletimo. Ne smijemo da zaboravimo da smo mlada reprezentacija, formirana tek prije šest godina, da treba da radimo postepeno, jer u fudbalu ništa ne dolazi preko noći", kaže Vučinić.

Koliko god i dalje Crna Gora bila daleko od Brazila, Podgorica će u utorak veče, zajedno sa Parizom, biti fudbalski centar Evrope. Crna Gora - Engleska i Francuska - Španija, dvije utakmice za prva mjesta u grupama H i I, dva velika derbija kvalifikacija...

Velika utakmica za velike fudbalere, a Vučinić je priznao da se raduje meču sa zemljom iz kolijevke fudbala.

"To je utakmica koja se čekala, utakmica zbog koje se i igra fudbal. Kolike su nam šanse? U fudbalu danas svako sa svakim može da se nosi, a mi smo već pokazali da sa svima možemo da se nadigravamo, pa i sa Engleskom. Najbitnije je da nastavimo da radimo kao što smo radili ovih pet dana prije Moldavije, da izađemo na teren i prolijemo posljednju kap znoja, i krvi ako treba", rekao je Vučinić.

Česta interesovanja Mančester junajteda, Totehnema i drugih klubova sa Ostrva neće biti posebna inspiracija za napadača Juventusa.

"Nemam šta kome da dokazujem. Jedino sam sebi, i svojoj porodici!"

Galerija

Bonus video: