Nemamo čega da se plašimo

Izvještaj tabloida “San” iz glavnog grada Moldavije nije toliko potcjenjivački prema Crnoj Gori. Novinar Den King pisao je o vrlinama i slabostima lidera grupe H
4 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: Reuters
Roj Hodžson, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.03.2013. 14:51h

Tri redakcije iz Engleske imale su svoje ljude u Kišinjevu, da analiziraju igru reprezentacije Crne Gore uoči gostovanja u Podgorici u utorak.

Jedan od njih, novinar “Telegrafa” Džoni Persi, napisao je da da Crna Gora nije prikazala igru koja bi zaplašila Engleze.

“Geri Nevil je bio poslat u špijunsku misiju u glavni grad Moldavije i informisaće Roja Hodžsona da nema čega da se plaši, iako je Crna Gora ojačala svoj stisak na prvom mjestu grupe H”, navodi se u tekstu “Telegrafa”.

Isti list navodi da je Crna Gora imala “bolno iskustvo” u Kišinjevu kako bi došla do pobjede sa igračem manje, i porede utakmicu sa laganom pobjedom Engleza u Kišinjevu prije šest mjeseci - bilo je 0:5.

“Hodžsona je toliko zaplašila Crna Gora da je poslao pomoćnika Nevila u izviđačku misiju. U redu, bilo bi nevaspitano odbaciti dosadašnja dostignuća selekcije Crne Gore, ali će njihov treći od četiri pokušaja da povuku Englesku za nos biti najteži do sada, jer Nevil nije imao ni najmanji razlog da se vrpolji u svojoj stolici. Definitivno, Engleska ima ogromnu šansu da od utorka bude na prvom mjestu”, napisao je “Telegraf”.

Izvještaj tabloida “San” iz glavnog grada Moldavije nije toliko potcjenjivački prema Crnoj Gori. Novinar Den King pisao je o vrlinama i slabostima lidera grupe H.

“Najveća snaga? Mirko Vučinić i Stevan Jovetić. Njih dvojica perfektno kombinuju i mogu da naprave problem. Vučinić je odlučio meč, a Jovetić pokazao zašto ga traži Arsenal. Najveće slabosti? Baš kao i Engleska, imaju problema kada treba da zadže loptu i previše se oslanjaju da dvojicu napadača. Takođe, nedostajaće im dva važna fudbalera. Da li nam mogu napraviti probeleme? Već su dva puta, a sada su još bolji. Igraće u formaciji 4-5-1 i pozvati Englesku da napadne. Možemo li da pobijedimo? Naravno da možemo, ali papir je jedno, teren drugo. Hodžson u utorak treba da bude oprezan sa timom koji ima šansu da pobjegne pet bodova”, piše “San”.

“Dejli mejl”, na kraju, donosi malo senzacionalistički naslov: “Teren u Podgorici je katastrofa, Volkot je izgubljen, a Runi se vraća na mjesto zločina. Hodžson vodi tim u mjesto koje može da bude nelagodno za Engleze”.

San Marino se žali na Kina, Diksona i Sautgejta

Engleska je slavila prije dvije noći u San Marinu sa 8:0, ali je potcjenjivački odnos engleskih komentatora izazvao bijes funkcionera mikrodržave sa Apenina.

Komentator televizije ITV i njegovi gosti, proslavljeni fudbaleri Roj Kin, Geret Sautgejt i Li Dikson, tokom cijelog meča su zbijali pošalice na račun najgore selekcije u Evropi, postavljajući pitanje da li San Marinu uopšte treba dozvoliti da se takmiči.

To je izazvalo bijes u San Marinu, pa je na zvaničnom Tviter profilu Fudbalskog saveza te zemlje objavljeno:

“Neka vas je sram! Prestanite da se ponašate pokroviteljski, potpuno ste neupućeni. ITV treba da uradi nešto povodom ovih arogantnih i nipodaštavajućih komentara”, žalili su se iz San Marina.

Televizijska mreža se nije zasad oglašavala zbog ovih kritika.

Bonus video: