Možda iz autobusa izađe ferari

"Možda iz tog parkiranog autobusa izleti neki ferari, kontranapad. Možda im damo gol, a onda bi se igrala sasvim druga utakmica"
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2013. 21:30h

Tenzija, strah, rizik, pa totalna kocka. Na kraju - hepiend! Teško je u jednoj riječi opisati pakao koji je Crna Gora prošla u olujnoj noći u Kišinjevu, u prvoj utakmici u kvalifikacijama koju su Brnovićević momci, ne računajući “trening” utakmice sa San Marinom, morali da dobiju.

Ulog je bio ogroman, Crna Gora je remijem ili porazom mogla da napravi dva koraka unazad, da pokvari veliku pobjedu iz Ukrajine prije pet mjeseci. Prvi meč takve vrste koju su igrali do sada, kao favoriti, u gostima, pod pritiskom - prinuđeni da se nametnu i napadaju - “sokoli” su uz veliku muku i utrošenu energiju odradili kako treba.

Ali, takve pobjede, pakleno teške, sa igračem manje (iz prekida, u finišu...) pokazuju karakter tima, ali dodatno ujedinjuju grupu. U idealno vrijeme, dva dana uoči gostovanja Engleza.

"Iskreno, nisam ni očekivao laku utakmicu, iako sam nekim izjavama želio da podignem ekipu i atmosferu. Jesam očekivao da dobijemo, ali ne ovako teško. Moldavija je ¸opet potvrdila da ima kvalitet, koji je već pokazala protiv Ukrajine, koji je pokazala i u Poljskoj. Posebno kada se brani i prijeti iz kontri. Čestitam igračima od srca, onako se boriti sa igračem manje i na taj način uzeti fantastična tri boda, zaista je impresivno", rekao je Branko Brnović.

Pobjeda Crne Gore u Moldaviji je još jedna u nizu epskih, kao što će biti i svaka naredna, osim protiv selekcija sa samog dna evropskog fudbala. I trijumf u Kišinjevu prepričavao bi se i analizirao danima, da ne dolazi spektakl, već u utorak - derbi sa Englezima za prvo mjeso u grupi već je cijelu Crnu Goru podigao na noge. Moldavija se više ne spominje...

"To je ono što smo govorili, čemu smo se nadali ako osvojimo tri boda u Kišinjevu. Čeka nas velika utakmica, istinski spektakl. Već sam rekao da ova ekipa na čelu sa mnom nikog ne potcjenjuje, ali i nikog ne precjenjuje. Ne plašimo se - igramo na našem stadionu, pred punim tribinama, gdje je sve moguće".

Brnović će nakon olakšanja u Moldaviji sa zadovoljstvom prepustiti Englezima ulogu koju je Crna Gora imala u Kišinjevu.

"Mi smo lideri, a Englezi su ti koji moraju i koji treba da se otvaraju. Sigurno je da mi nećemo krenuti ofanzivno i otvoreno. Ono što smo mi morali u Moldaviji, Englezi moraju u Podgorici".

“Da parkiramo autobus”, dobacio je Brnović u šali Mirku Vučiniću, dok je kapiten davao izjavu u miks-zoni stadiona u Zimbruu. Šala nije daleko od istine, ali i ima nastavak...

"Možda iz tog autobusa izleti neki ferari, kontranapad. Možda im damo gol, a onda bi se igrala sasvim druga utakmica", poentirao je Brnović.

Ima Crna Gora fudbalere koji mogu da zagorčaju život Englezima, tvrdi crnogorski selektor.

"Moram da kažem da dva naša fudbalera na koja sam ponosan, Vučinić i Jovetić, po onakvom terenu u Moldaviji nisu imali svoj dan. Mirko je postigao gol i donio nam tri zlatna boda, ali očekujem da će protiv Engleza obojica biti još bolji i da će napraviti puno problema njihovoj odbrani.

Na polovini kvalifikacija, Crna Gora gleda u lice baražu, konkuriše i za prvo mjesto. Ima još dosta da se igra, ali je drugi ciklus zaredom najveći evropski hit, zajedno sa Bosnom i Hercegovinom.

Ekipa Safeta Sušića je još bliža Mundijalu, ali samo zbog toga što ima lakšu grupu.

"Prognozirao sam da Poljska neće dobiti Ukrajinu, moram da priznam da mi je malo ko vjerovao. U dobroj smo poziciji i sve ide na našu vodenicu, ali ima dosta do kraja. Želimo da probamo da osvojimo bod protiv Engleske, ili sva tri. Optimista sam i uvijek idem na pobjedu", zaključuje Brnović.

Kada vidim koliko plaču Englezi, meni bi bile potrebne maramice

Prvo bez Nikole Drinčića i Branka Boškovića, a sada i bez Sava Pavićevića i Milorada Pekovića.

Ukratko - protiv Engleza bez četvorice fudbalera koji bi vjerovatno bili u prvoj postavi. Hendikep ogroman, ali je Crna Gora mnogo puta u prošlosti pokazala da može bez najboljih, i to protiv najboljih...

"Kada vidim koliko Englezi plaču za svoja dva štopera, meni bi trebalo mnogo maramica da obrišem suze", rekao je Brnović ironično, a onda podvukao:

"Nije to ništa novo za nas, sakupićemo se i napraviti dobar tim. Ja nikada ne kukam. Jeste da bih volio da su ova četvorica igrača sa nama, bila bi druga utakmica, mogao bih i da prijetim Englezima, jer bih imao sa kim. Ali, i s ovom ekipom možemo da igramo sa njima, možemo da stvorimo šanse" ističe Brnović.

Galerija

Bonus video: