Zbog prekršaja u Zagrebu privedene 44 osobe

Kako je navedeno u saopštenju, od njih je 26 provedeno zbog alkoholisanosti, pet zbog posedovanja i paljenja pirotehničkih sredstava, četvoro zbog narušavanja javnog reda i mira, a četvoro zbog vređanja policijskih službenika.
1 komentar(a)
Ivan Bušković, hapšenje, Foto: Vesko Belojević
Ivan Bušković, hapšenje, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.03.2013. 15:02h

Zagrebačka policija privela je 44 osobe zbog izgreda za vreme jučerašnje utakmice fudbalskih reprezenzacija Hrvatske i Srbije, odnosno prije i poslije meča na stadionu "Maksimir", saopšteno je danas iz policije.

Kako je navedeno u saopštenju, od njih je 26 provedeno zbog alkoholisanosti, pet zbog posedovanja i paljenja pirotehničkih sredstava, četvoro zbog narušavanja javnog reda i mira, a četvoro zbog vrijeđanja policijskih službenika.

Dvije osobe su privedene zbog posjedovanja i isticanja neprimjerenih obeležja i povika, odnosno ustaških oznaka i uzvikivanja ustaških parola, dvije zbog falsifikovanja ulaznica, a jedna zbog posedovanja noža, navela je policija.

Policija navodi da su nad tri osobe korišćena sredstva prisile, odnosno fizička snaga i vezivanje, dok je 40 lica dovedeno u jedinicu za zadržavanje, pa će zbog prekršaja remećenja javnog reda i mira i pravljenja nereda na sportskim takmičenjima biti dovedeni na Prekršajni sud.

U saopštenju se izražava zadovoljstvo i zahvaljuje građanima što su se pridržavali, odnosno što su slijedili uputstva objavljena uoči meča i time doprinijeli da sve protekne dostojanstveno i u sportskom duhu. Policija nije saopštila ništa o onim navijačima koji su na stadionu pjevali ustaške pesme i uzvikivali "Za dom spremni" i "Ubij Srbina".

Ustaške pjesme i uzvici zabeleženi su i na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića, ali su "pevači" prestajali kad im se policija približila.

U događajima oko utakmice nije bilo materijalne štete na ulicama.

Bonus video: