Štimac: Ako se ne plasiramo u finale SP, podnosim ostavku

"Nije jednostavno napasti Hrvatsku, ni Engleska nas ovdje ne napada", rekao selektor "vatrenih"
3 komentar(a)
Štimac, Foto: Beta/AP
Štimac, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.03.2013. 21:43h

Za razliku od Mihajlovića, selektor Hrvatske Igor Štimac bio je raspoložen.

Pred novinarima se pojavio sa osmjehom na licu.

Prvo je čestitao svojim izabranicima na trijumfu, a potom se izvinio zbog uvredljivih povika sa tribina.

"Sve ste vidjeli. Bilo je teško, jaki protivnici, koncentracija kvaliteta. Išli smo mudro, kompaktno, pritiskali srpsku zadnju liniju, koji su Olić i Mandžukuć izbacili. Presrećan sam! Nedostajala nam je energija, ali smo odigrali super kvalitetnu utakmicu. Svima u reprezentaciji skidam kapu. Preambiciozan sam da bi mi 1998. godina bila vrhunac karijere. Rekao sam igračima “pobijedite i pokažite da ste bolji od one generacije”. Ova generacija može da ide do samog kraja! Ako to ne uradimo, ja sam kriv, ne igrači”, rekao je Štimac.

Na pitanje srpskih novinara da li ga je Mihajlović iznenadio sastavom, Štimac kaže da bi postupio isto kao selektor "orlova”.

"Četiri mjeseca sam pratio svakog vašeg igrača. Sve što je on napravio i ja bih napravio. Nije me iznenadio, bilo bi nam puno lakše da je uradio drugačije. Nemojte vi na osnovu ovoga suditi Mihajloviću. To je fudbal! Vi ste se odlučili za drugi put, za stvaranje, a to košta. Mladost nema iskustva, trebaće vremena, na vama je da procijenite šta želite. Nije jednostavno napasti Hrvatsku, ni Engleska nas ovdje ne napada. Utakmica je bila izjednačena”.

Očigledno da su nekadašnjem reprezentativcu Hrvatske porasli apetiti.

"Ako se ne plasiramo u finale Svjetskog prvenstva u Brazilu, podnijeću ostavku”, zaključio je Štimac.

Bonus video: