Mihajlović: Brkić je branio korektno

"Kako smo pripremili utakmicu, ne bih ništa mijenjao. To ne znači da nisam pogriješio", istakao selektor Srbije
1 komentar(a)
Siniša Mihajlović, Foto: Reuters
Siniša Mihajlović, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2013. 20:43h

Srbije je nakon slabe igre poražena od Hrvatske na „Maksimiru” (2:0), pa će Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne sezone gledati samo na televizoru.

Selektor Siniša Mihajlović je nakon meča rekao da je pobijedila iskusnija i bolja ekipa u meču u kome su primljeni jefitini golovi.

"U drugom poluvremenu smo mi igrali bili bolje, imali smo tri ili četiri šanse. Da smo postigli golove, bilo bi drugačije, ali platili smo ceh neiskustvu. Ušlu smo u utakmicu malo i sa strahom, ali izgubili smo od boljih. Prvi gol je bio jeftin, jer je Kolarov htio da prebaci loptu na drugu stranu, ali nije uspio. Griješili smo dosta u pasovima u početku. Pružili smo bolju partiju poslije 2:0, ali nismo imali šta da izgubmo, momci se rasteretili i počeli da igramo kako treba”, istakao je Mihajlović.

Na konferenciji za novinare, srpskog selektora je dočekalo pitanje novinara “Da li ste pokazali da ste trenerska neznalica?”

"To je vaša stvar. Mi smo danas izgubili od bolje i iskusnije ekipe. Možemo da žalimo za prvim poluvremenom, nismo uspjeli da damo gol u drugom, ali fudbal nema “ma” i “da”. Preuzimam svu odgovornost i jedini sam krivac. Momci su dali svoj maksimum. Marko Šćepović je igrač u kojeg vjerujemo. Ne možemo da ga ocijenimo, jer je izašao u osmom minutu, tako da to preskačemo i na sljedećoj utakmici ću vam reći o njemu kad bude igrao. Ivan Radovanović je jedini sa Ljubomirom Fejsom koji u sredini terena može da da ritam igre, a Alen Stevanović je igrač koji igra u svom klubu na tom mjestu, svojim predispozicijama može da parira Dariju Srni. Probali smo i sa Dušanom Bastom na treninzima, ali on ne igra na toj poziciji.

Mnogima nije bilo jasno zašto utakmicu nije počeo Dušan Tadić, kao i to što je na golu bio Željko Brkić, a ne Vladimir Stojković.

"Odlučio sam se za Zorana Tošića, jer obojica po lijevoj strani daju manji procenat mogućnosti. Tošić ima veću brzinu i mogao je da napravi više problema Srni. U ovakvoj postavci pogodniji je Tošić. Brkić je bolji je na šuteve iz daljine i prekide i ne kajem se jer je bio korektan. Svi sve razumijemo poslije meča. To je normalno sa novinarima. Kako smo pripremili utakmicu, ne bih ništa mijenjao. To ne znači da nisam pogriješio. Štimac me nije iznenadio. Htio je malo ofanzivnije da igra sa Mateom Kovačiće, koji je u Interu odličan. Brz je, igra kao veteran. To se očekivao od Štimca", zaključio je Mihajlović.

Bonus video: