Kiša cijeli dan zaliva Kišinjev, Crna Gora spremna za bitku

Prema posljednjim informacijama iz crnogorskog tabora utakmicu u Kišinjevu počeće Filip Kasalica, zajedno sa Vučinićem i Jovetićem u napadu, dok će Damjanović ostati na klupi
4 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2013. 17:14h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Kišinjev - Kiša koja je počela u Kišinjevu sinoć uoči treninga crnogorske reprezentacije ne prestaje da pada ni danas, što će otežati uslove na stadionu Zimbrua u 5. kolu grupe H kvalifikacija za Mundijal, večeras u 20.30.

Englezi su se prije meča u Moldaviji prošle godine žalili na teren, a onda su izašli i pobijedili 5:0. Crna Gora bi prihvatila i pobjedu od 1:0, na terenu koji i nije u tako lošem stanju kao što se sumnjalo. Kako god, očekuje se da momci Branka Brnovića ostave i posljednji atom snage kako bi sačuvali prvo mjesto u grupi uoči megaderbija sa Engleskom pod Goricom za četiri dana.

Prema informacijama iz crnogorske reprezentacije tri sata uoči meča, Brnović će poslati na teren deset fudbalera koje je najavio na konferenciji za novinare, plus Filipa Kasalicu, koji će se pridružiti Jovetiću i Vučiniću u napadu. Dejan Damjanović ostaće na klupi i eventualno pomoći u drugom poluvremenu.

Formacijski, to izgleda ovako: Božović na golu, Pavićević, Baša, Savić i Vladimir Božović u odbrani, Zverotić, Peković i Volkov na sredini, a Vučinić, Jovetić i Kasalica u napadu.

Da li će Brnović zaigrati u formaciji 4-4-2 sa Kasalicom po desnoj i Volkovom po lijevoj strani, ili 4-3-1-2 gdje bi Jovetić igrao "između linija" iza Vučinića i Kasalice u napadu, vidjeće se kada italijanski sudija Danijele Orsato da znak za početak meča.

U Kišinjevu se, inače, ne osjeća nikakva tenzija pred utakmicu, niti ima znakova da se večeras igra kvalifikacioni meč, osim što se na reklamnim panoima može vidjeti najava utakmice, kao i prilozi na lokalnim televizijama.

Javnost u Kišinjevu, inače, odavno ne vjeruje fudbalskom timu, baš kao ni domaći novinari, što svakako ne mora da znači da u zemlji koja je nekada bila istočna granica Sovjetskog saveza, Crnu Goru očekuje lak posao.

Tri engleska novinara "špijuniraju" Crnu Goru

Tri redakcije iz Engleske poslale novinare u Kišinjev, da izvještavaju iz tabora crnogorske reprezentacije pred meč koji se u utorak pod Goricom igra u 21 sat.

Jedan od njih, novinar najtiražnijeg britanskog lista "San", opisao je duel Crne Gore i Engleske kao "massive game", jednu od najvažnijih koju će izabranici Roja Hodžsona igrati ove godine.

Nakon četiri odigrana kola Crna Gora gora vodi na tabeli sa 10 bodova, ali sa dvije pobjede nad San Marinom. Englezi će se večeras nakon već upisane pobjede u San Marinu popeti na 11, a Brnovićeva četa treba da odgovori u Moldaviji.

Istovremeno, u Varšavi se igra derbi današnjeg programa grupe H. Sastaju se Poljska, koja nakon tri odigrana meča ima solidnih pet bodova (remiji u Podgorici i sa Englezima kod kuće, pobjeda nad Moldavijom) i Ukrajina, koja hvata posljednji voz za priključak.

Ukrajinci nakon tri odigrana meča još ne znaju za pobjedu, remizirali su sa Engleskom na "Vembliju" i Moldavijom u gostima, a izgubili kod kuće od Crne Gore.

Galerija

Bonus video: