Englezi mislima u Podgorici, Ukrajinci “ratuju" u Varšavi

Nakon sjajnog remija na “Vembliju”, Ukrajinci su nakon gostovanja Moldaviji (0:0) i poraza kući od “hrabrih sokola”, pod velikim pritiskom igre na pobjedu pod svaku cijenu u Poljskoj
0 komentar(a)
Engleska, Foto: Beta/AP
Engleska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.03.2013. 11:41h

Za razliku od direktnog nam konkurenta za pobjedu u Grupi H, Engleske, koja će protiv nejakog San Marina težiti da popravi gol razliku, duel prepun neizvjesnosti i vatre očekuje se u Varšavi, gdje Poljska dočekuje Ukrajinu.

Nakon sjajnog remija na “Vembliju”, Ukrajinci su nakon gostovanja Moldaviji (0:0) i poraza kući od “hrabrih sokola”, pod velikim pritiskom igre na pobjedu pod svaku cijenu u Poljskoj.

“Znamo da su najopasniji na krilima i spremili smo se onoliko koliko je bilo moguće za svega tri dana priprema. U svakom slučaju očekujem od igrača odvažnost i pravi rat na terenu. Pobjeda protiv Poljske ne vrijedi tri, nego šest bodova”, smatra selektor Ukrajine, Mihail Fomenko, kojem će duel u Varšavi biti prvi takmičarski, nakon pobjede u prijateljskom debiju u Norveškoj (2:0).

Njegovi igrači, međutim, glasno najavljuju pobjedu u Poljskoj. Poljska je nakon remija sa Engleskom na svom terenu prepuna samopouzdanja, tim prije, jer su na širem spisku Valdemara Fornalika samo tri igrača iz domaće lige. Poljski igrači igraju sjajno u najjačim ligama, a o klasi trojca Borusija iz Dortmunda, Pišek, Blaščikovski, Levandovski, suvišno je trošiti riječi.

“Favoriti smo, dovoljno je samo pogledati spisak Ukrajinaca na kojem je internacionalac samo Anatolij Timošćuk, koji ionako ne zaigrava u Bajernu”, optimistični su poljski mediji.

Engleska u Seravaleu želi da ofanzivnom formacijom “razbije” autsajdera, a selektor Roj Hodžson je najavio da u timu neće imati igrače koji žutim kartonom rizikuju nastup u Podgorici četiri dana kasnije.

U taboru “Gordog Allbiona” svi već razmišljaju samo o “hrabrim sokolima”. A i kako ne bi, Crna Gora je vodeća u grupi sa deset bodova iz četiri meča, dva više od Engleske, dok je Poljska treća sa pet, ali i utakmicom manje.

Ukrajina iz tri utakmice ima dva boda, a San Marino je bez bodova nakon četiri susreta.

Bonus video: