Brnović: Pobjedom bismo završili veliki posao

"Igraće Mladen Božović, Pavićević, Savić, Baša, Vladimir Božović, Zverotić, Peković, Volkov, Jovetić, Vučinić i još jedan fudbaler oko kojeg imam dilemu", kaže crnogorski selektor
91 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2013. 21:05h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Kišinjev - Jaka kiša zalila je minijaturni stadion "Zimbru" u Kišinjevu taman kada su se najbolji crnogorski fudbaleri spremali da istrče na trening, a selektor Branko Brnović namještao stolicu na konferenciji za novinare.

Moldavski novinar potom je postavio pitanje “da li ste možda vidjeli u kakvom je stanju teren”, što je bila loša najava da Crnu Goru u nekadašnjoj sovjetskoj republici očekuje još teži posao od očekivanog.

Zebnja je nestala onog trenutka kada su se fudbaleri uvjerili da teren nije toliko loš (sigurno ne lošiji od stadiona pod Goricom), ali svejedno – motivisani protivniki i loše vremenske prilike kao da su simbolično označili kakva rovovska borba očekuje Crnu Goru u Moldaviji.

Do posljednjeg minuta, do posljednjeg atoma snage, sve za bodove koji život znače.

Brnović na konferenciji za novinare nije rekao ništa novo u odnosu na ono o čemu se pričalo minulih dana, osim što je otkrio da će Crna Gora igrati izuzetno ofanzivno, sa tri napadača. Čak i prinudno ofanzivno, jer na nakon otkaza Boškovića i Drinčića na listi nema dovoljno veznih fudbalera koji bi formirali željenu koncepciju.

Crnogorski selektor je izdiktirao tim, ali sa desetoricom fudbalera:

"Igraće Mladen Božović, Pavićević, Savić, Baša, Vladimir Božović, Zverotić, Peković, Volkov, Jovetić, Vučinić i još jedan fudbaler oko kojeg imam dilemu.

Je li taj igrač napadač ili vezni?

"Nornalno da će biti napadač, nemamo više veznih. Pitanje je samo da li će biti viši ili niži", rekao je Brnović, aludirajući da se dvoumi oko Kasalice i Damjanovića.

Jeste li vidjeli da su najavili čak i snijeg?

"Jesam, i za vremenske uslove je vezana moja dilema, visočiji ili niži napadač".

Može li Crna Gora da promaši onoliko koliko je ovdje promašila Ukrajina?

"Meni je najbitnije da stvaramo šanse. Ako promašimo četiri ili pet, daćemo šestu. Jer, imamo iskustvo i kvalitet da to realizujemo".

Očekujete li da će Moldavija igrati zatvoreno, onako kako je najavio njen selektor?

"Ne očekujem da će se zatvoriti i čekati da primi gol. Ali, bilo koja taktika da bude, mi smo došli po tri boda i očekujemo da pobijedino. Jasno je da neće biti lako, Moldavije je protiv Ukrajine već pokazala kvalitet, čak je i protiv Poljske u gostima imala dvije šanse. Za bodove koje su svi mnogi već upisali moramo dobro da se potrudimo da bismo ih osvojili".

Može li domaćin u nečemu da vas iznenadi?

"Sve znamo o njima, ali fudbal je čudna igra. Može se desi da promašimo pet šansi, a oni da nam daju gol iz prekida ili iz neke naše gluposti. Tada bismo bili u problemu, ali vjerujemo da se to neće desiti jer smo sve preduzeli da se ne desi".

Čemu se nadate na drugom meču u grupi, Ukrajina protiv Poljske?

"Tek kada osvojimo tri boda po koja smo došli, moći ću da kažem šta sam očekivao i čemu sam se nadao. Šta će biti u Poljskoj trenutno me ne interesuje, jer ako osvojimo tri boda u Moldaviji mogu da kažem da smo napravili veliki posao", istakao je Brnović.

Jovetić: Nema zablude, biće teško

Stevan Jovetić očekuje težak posao u Kišinjevu...

"Nismo u zabludi da ćemo lako zabilježiti pobjedu. Ipak, znamo šta nam je cilj, idemo na tri boda i vjerujemo da ćemo ih osvojiti", rekao je Stevan Jovetić.

Po asu Fiorentine, Crna Gora u Kišinjevu treba da igra svoju igru, agresivno i ofanzivno...

"Nećemo odstupati od naše igre, igrali protiv Moldavije, Ukrajine ili Engleske. Samo tako možemo do dobrog rezultata. Gledali smo video sa utakmicama Moldavije, vidjeli smo upornu ekipu koja puno trči i bori se, koja nema šta da izgubi i koja se ne predaje lako. Ali, mi smo najbitniji, ako budemo igrali fudbal koji smo igrali do sada, vjerujem da neće bit problema".

Jovetić ističe da u tim ne bi smjela da se uvlači nervoza, čak i ako ne krene kako treba...

"Ne treba da se uvlači nervoza, utakmica traje 90 minuta, može se desit i da mi promašimo nekoliko šansi, a da nam opet ostane dovoljno vremena da damo gol", zaključio je Jovetić.

„Špijun“ Krkotić

Zanimljivo pitanje postavio je moldavski novinar, da li je Miloš Krkotić, vezista moldavske Dačije i crnogorski reprezentativac, špijunirao Moldaviju.

"Špijun je teška riječ", odgovorio je Brnović.

"Sigurno da nam je dao neke informacije, ali smo i prije toga dovoljno znali o Moldaviji".

Stadion "Zimbrua" ima kapacitet od 10.500 mjesta i izgleda još manji nego što zaista jeste, jer su tribine tik uz teren.

Do večeras je prodato 4.200 karata, očekuje se da će na tribinama biti oko 7 hiljada navijača. Među njima i 150 crnogorskih fanova...

Moldavija – Crna Gora

Kišinjev – Stadion Zimbru. Kapacitet: 10,500. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Početak u 21.30 po lokalnom, 20.30 po crnogorskom vremenu.

Moldavija (4-2-3-1): Namaško – Bulgaru, Epurjanu, Armaš, Golovatenko – Dedov, Pašenko, Onika – Suvorov, Gatkan – Doroš.

Crna Gora (4-4-2): M.Božović – Pavićević, Savić, Baša, V.Božović – Zverotić, Peković, Volkov – Kasalica, Vučinić, Jovetić.

Galerija

Bonus video: