Kavani je bio koban za Portugalce, "urusi" zakazali okršaj sa Francuskom

Urugvaj i Francuska se sastaju 6. jula od 16 časova u Nižnji Novgorodu
68 pregleda 2 komentar(a)
Urugvaj Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Urugvaj Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2018. 20:19h

Urugvaj je primio prvi gol na Mundijal u tek četvrtoj utakmici, ali to je najmanje važno, jer je pronašao način da eliminiše Portugal i zakaže duel sa Francuskom u četvrtfinalu.

"Urusi" su pobijedili rezultatom 2:1 golovima Edinsona Kavanija, igrača utakmice, koji je u 74. minutu zbog povrede morao i da napusti teren.

Nije poznato da li je povreda ozbiljna i je li Kavani pod znakom pitanja za naredni okršaj, ali Urugvajci o tome tek treba da razmišljaju - sada je najvažnije da nastavljaju put na Mundijalu.

Kavani je već u 7. minutu glavom matirao Ruija Patrisija nakon akcije u kojoj je učestvovao sa Luisom Suaresom i od tog momenta je ekipa Oskara Tabaresa i jasno stavila do znanja protivniku da mu neće dozvoliti mnogo prilika.

Jednu je, ipak, Portugal dočekao - Pepe je glavom izjednačio u 55. poslije kornera kada se slabo postavio lider urugvajske odbrane Dijego Godin, kojem je to bila jedina greška na utakmici.

Slavlje Portugalaca je trajalo svega sedam minuta, do novog pogotka Kavanija, kada ni Patrisio baš nije reagovao najbolje što je mogao.

Najbolju šansu za izjednačenje imao je Bernardo Silva, šutirao je preko gola, pa je Kristijano Ronaldo morao da se pomiri sa ranom eliminacijom.

CR7 tako još nije bio strijelac u nokaut fazi na mundijalima...

Urugvaj i Francuska se sastaju 6. jula od 16 časova u Nižnji Novgorodu.

URUGVAJ - PORTUGAL 2:1

Soči - Olimpijski stadion “Fišt”. Gledalaca: 44.873. Sudija: Sezar Ramos (Meksiko). Strijelci: Kavani u 7. i 62. za Urugvaj, Pepe u 55. minutu za Portugal. Žuti karton: Kristijano Ronaldo (Portugal).

Urugvaj: Muslera, Kaseres, Himenes, Godin, Laksalt, Nandes (81. Sančes), Toreira, Vesino, Bentankur (63. Rodriges), Suares, Kavani (74. Stuani).

Portugal: Rui Patrisio, Pereira, Pepe, Fonte, Gereiro, B. Silva, Karvaljo, Ad. Silva (65. Kvarežma), Žoao Mario (84. M. Fernandeš), Gedeš (74. An. Silva), Ronaldo.

Bonus video: