Rudar obasjan na "Topolici"

"Drago mi je da je ova pobjeda došla baš sada, da nam i pored svih problema i dalje očuva i sačuva evropske snove", rekao je šef struke Rudara Nikola-Peco Rakojević.
57 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Peco Rakojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikola Peco Rakojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.03.2013. 12:31h

Pljevljacima je očigledno bilo potrebno barsko proljećno sunce da ih ugrije za prvi trijumf proljećnjeg dijela sezone. Mornar se predao bez “ispaljenog metka”. Pljevljaci su u Baru bili mudri, pametni i strpljivi, ali ne i bolji od poraženog rivala. Makar ne do trenutka kada su stigli do vođstva. Veliki kiks Nenada Matića iskoristio je znatno iskusniji Miroje Jovanović, i baš onda kada je gostima to trebalo, u jeku terenske ofanzive domaćina, stvari okrenuo u korist gostujućeg sastava.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica u Baru i rival koji se grčevito bori za opstanak, ali isto tako smo željeli da poslije svih prethodnih rezultata upišemo i prvu trojku u nastavku prvenstva. Drago mi je da je ova pobjeda došla baš sada, da nam i pored svih problema i dalje očuva i sačuva evropske snove", rekao je šef struke Rudara Nikola-Peco Rakojević.

Trenutak koji je riješio pitanje pobjednika desio se u 28. minutu. Mladi Nenad Matić igrao se u kaznenom prostoru baš tamo gdje ne bi trebalo i baš tamo gdje se u pravom trenutku našao odlični Miroje Jovanović koji je preciznim udarcem iskoristio kiks defanzivca Mornara i rutinski prevario nemoćnog Radanovića.

Pljevljaci su sredinom prvog dijela dali šah rivalu, a mat je uslijedio 20 minuta prije kraja regularnog toka. Fantastičan udarac Adija Bambura sa ivice kaznenog prostora jedino je uspio lijepom i neuspješnom paradom da uljepša nemoćni goman Mornara.

"Prosto je nemoguće da nam se i poslije prošlog meča u Podgorici opet dogodi situacija da nakon kiksa naše odbrane primamo golove. Ovaj poraz je stigao u nezgodnom trenutku jer nas očekuje grčevita borba za opstanak do samog kraja. Šta je tu je, moramo se stabilizovati, iskoristiti pauzu na što bolji način da se pripremimo za velika iskušenja koja nas očekuju ukoliko želimo da ostvarimo zacrtani cilj", rekao je pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković.

MORNAR - RUDAR 0:2

Bar - Bar “Topolica”. Gledalaca: 300. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović, Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Jovanović u 28. i Bambur u 70. minutu. Žuti kartoni: Matić, Metović (Mornar), Jeknić, Petrović (Rudar).

Mornar: Radanović 6, Matić 5,5, Krstović 6, Skopljak 6, Marković 6,5, Vojvodić 6,5, Vukmarković 6, Kacić 6 (Divanović), Metović 6 (Rotković 6), Ćulafić 6,5, Džanović 5,5 (Bogdanović 6).

Rudar: Vukliš 6,5, Jeknić 6,5 (Popović), Alić 7, Petrović 6,5, Nestorović 6,5, Kaluđerović 7, Brnović 6,5, Vlahović 6,5, Jovanović 7,5, Stojanović 6,5 (Krkeljić), Bambur 7,5 (Šljivančanin).

Bonus video: